"BIO SAM SPREMAN DA PROLIJEM KRV": Muškarac (42) opljačkao BANKU, pa postao NARODNI HEROJ! (VIDEO)
Libanac, Foto: Twitter/Screenshot

SKANDAL

"BIO SAM SPREMAN DA PROLIJEM KRV": Muškarac (42) opljačkao BANKU, pa postao NARODNI HEROJ! (VIDEO)

Prema sopstvenim tvrdnjama, u Federalnoj banci ima oko 200.000 dolara, kojima nikako nije mogao da pristupi

Objavljeno:

Pre deset dana, 42-godišnji Libanac Bassam al-Šeik Husein ušao je u banku u Bejrutu sa kanisterom goriva i oružjem. Zadržao je osoblje banke, kao i ostale klijente koji su bili unutra. I postao narodni heroj.

- Bio sam u ogromnim dugovima. Trebao mi je novac i za lečenje mog oca. I nisu mi dozvolili da pristupim sopstvenoj ušteđevini. Zato sam to i uradio - rekao je Husein za Vice.

Prema sopstvenim tvrdnjama, u Federalnoj banci ima oko 200.000 dolara, kojima nikako nije mogao da pristupi.

- Rekao sam šefu banke: 'Ako ne budem mogao da dobijem svoj novac, onda ću doći da vam zapalim kancelariju'. Nakon što razgovor nije uspeo, vratio sam se sa gorivom - kaže 42-godišnjak.

Taocima je poručio da im neće nauditi, a cela 'pljačka' je okončana nakon pet sati pregovora sa upravom banke i policijom. Banka je pristala da plati Huseinu oko 35.000 dolara i obećala mu je da će moći da podigne 400 dolara dnevno. Zbog svojih postupaka završio je u petodnevnom pritvoru, ali su optužnice kasnije odbačene.

- Osetio sam neverovatnu, božansku snagu u tim trenucima. Bilo je toliko ljutnje u meni. Bio sam spreman da prolijem krv - kaže.

Mnogi sunarodnici ga sada slave kao heroja. Neki od njih su tokom talačke krize bili ispred kancelarije i 'navijali' za Huseina. Kako je vreme prolazilo, okupilo se nekoliko stotina ljudi.

- To je njegov novac. Oni su ti koji su razbojnici u ovoj priči. Očigledno, to je bio jedini način - rekli su medijima.

Snimak događaja pojavio se i na društvenim mrežama.

Ali banka, kaže Husein, nije ispunila svoje obećanje i on ne može da podigne dogovoreni dnevni limit od 400 dolara. Zato je najavio novi napad na jednu od ekspozitura Federalne banke.

- Oni su lažovi. Obećavali su mi svašta, samo da odložim oružje. Ali nisu ispunili dogovor. Vratiću se u banku da uzmem još svog novca. Možda ću ovaj put doći sa granatama. Možda ću doći u istu filijalu, a možda ću izabrati drugu – kaže Husein.

Vice dodaje da, iako je banka povukla optužnicu i slučaj odbačen, postoji šansa da zbog prve 'pljačke' Husein ipak završi na sudu...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.