OVO JE FATALNA NATALIJA VOVK: Nju optužuju za ubistvo ćerke Aleksandra Dugina, pogodite koje je GODIŠTE! (FOTO)
Natalija Vovk, Foto: Printscreen/Telegraf/НемеZида

užas

OVO JE FATALNA NATALIJA VOVK: Nju optužuju za ubistvo ćerke Aleksandra Dugina, pogodite koje je GODIŠTE! (FOTO)

Vovk je u Rusiju stigla 23. jula, zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban (12), a na dan ubistva bile su na književno-muzičkom festivalu "Tradicija", gde je Dugina bila kao počasni gost

Objavljeno: 07:59h

Ruska služba bezbednosti (FSB) tvrdi da je Darju Dugin, ćerku Aleksandra Dugina, bliskog saradnika Vladimira Putina, ubila Ukrajinka Natalija Vovk (33).

Kako navodi FSB, Vovk je u Rusiju stigla 23. jula, zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban (12), a na dan ubistva bile su na književno-muzičkom festivalu "Tradicija", gde je Dugina bila kao počasni gost.

- Specijalna služba je utvrdila da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine - navodi se u izveštaju.

Aleksandar Dugin
foto: Pritnscreen

Na mrežama se ubrzo pojavila fotografija žene koja je navodno likvidirala Darju, a brojni portali, među kojima je i Dejli mejl su objavili fotku.

Na jednoj od fotografija koja je objavljena vidi se da je pomenuta Natalija Vovk u nekoj vrsti uniforme, najverovatnije vojne, a prema pisanju Dejli Mejla, ona je po dolasku u Rusiju pratila Darju Dugin vozeći mini kuper.

Rusi tvrde da je Natalija bila agent Ukrajinske službe bezbednosti (SBU).

Natalija Vok
foto: Printscreen/Telegraf/НемеZида

- Na dan ubistva, Vovk je sa ćerkom došla na festival "Tradicija", a nakon što je likvidacija izvršena, one su 21. avgusta napustile Rusiju i preko grada Pskova otišle u Estoniju - prenosi Dejli mejl.

Sa druge strane, Ukrajinci oštro demantuju bilo kakvu povezanost sa ubistvom u Moskvi, optužujući Kremlj za operaciju koja ima za cilj da okrivi Kijev.

Povodom ovog ubistva oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin, ka i Darjin otac Aleksandar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.