PROGLASILI JE MRTVOM, A ONDA SE DESILO NEOČEKIVANO! Samo 45 MINUTA je bilo potrebno za PRAVO čudo
Ilustracija, Foto: Profimedia

neverovatno!

PROGLASILI JE MRTVOM, A ONDA SE DESILO NEOČEKIVANO! Samo 45 MINUTA je bilo potrebno za PRAVO čudo

Posle otprilike dva sata, njeni lekari su znali da nema nade

Objavljeno:

Četrdesetogodišnja Rubi Graupera Kasimiro doživela je pravu kliničku smrt, kada joj je srce stalo na čak 45 minuta.

Naime, njena priča je šokirala mnoge: ona je imala normalan carski rez, kada je rodila prelepu devojčicu, a onda su se stvari zakomplikovale. Odjednom je pala u nesvest kada ju je medicinski tim premestio u sobu za oporavak, te su lekari ustanovili da joj je stalo srce.

Jordan Knur, njen anesteziolog iz bolnice Raton na Floridi, odmah je intubirao Rubi kako bi mogla da diše.

– Najstrašnije je bilo kada je Rubi imala srčani ritam bez pulsa – njeno srce je kucalo, ali nije pumpalo krv u telo – kaže on.

Posle otprilike dva sata, njeni lekari su znali da nema nade. Pozvali su njenu širu porodicu da se oprosti od nje. Nakon što se Rubina porodica vratila u čekaonicu, gde se zajedno sa nekoliko medicinskih sestara molila za Rubino zdravlje, lekari su nili spremni da je proglase mrtvom.

– Samo nekoliko sekundi sam bio udaljen od isključivanja aparata za ventilaciju kada je jedna od medicinskih sestara uzviknula “Stanite!”. Bez ikakvih lekova ili ventilacije, Rubino srce je počelo samostalno da kuca prvi put za dva sata. To je bilo jednostavno neopisivo – rekao je on.

Srce
foto: Profimedia

Ispostavilo se da je amnionska tečnost iscurila u matericu i putovala kroz krvotok do njenog srca. Nazvana embolija amnionske tečnosti, izazva blokadu vazduha u srcu i sprečava normalan protok krvi kroz organizam.

– Ovakve embolije su retke i ne znamo mnogo o njima. Pacijent obično premine ili ima značajno oštećenje mozga – kaže doktor.

Ne samo da je Rubi živela, već je danas savršenog zdravlje.

1 / 8 Foto: Profimedia

– Gotovo kao da se ovo nikada nije ni dogodilo. To je čudo. Vi jednostavno u tom trenutku ne možete da shvatite da se tako nešto dešava. Sledećeg jutra, cev za disanje je uklonjena. Četiri dana kasnije, Rubi je izašla iz bolnice sa svojom novorođenom ćerkom Tejli – rekao je doktor.

Bonus video:

20:41

POPODNEVNI DNEVNIK 22.08.2022

(Espreso/Thehealthy.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.