INICIJATIVA POJAS PUT Teretni između Kine i Evropa ubrizgavaju vitalnost u globalni oporavak!
Foto: Kineksi radio Internacional

KINA

INICIJATIVA POJAS PUT Teretni između Kine i Evropa ubrizgavaju vitalnost u globalni oporavak!

Ukupan broj godišnjih putovanja vozom skočio je sa 80 u 2013. na 15.183 prošle godine

Objavljeno:

Teretni vozovi između Kine i Evrope odigrali su važnu ulogu u jačanju međunarodnih ekonomskih i trgovinskih veza i osiguranju stabilnosti globalnih industrijskih i lanaca snabdevanja, rekao je kineski ekonomski planer na konferenciji za novinare u četvrtak.

Vozovi su postali stub regionalnog ekonomskog razvoja i podržali su spasavanje ekonomije usred pandemije kovida 19, rekao je Sju Đijenping, zvaničnik Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine. ''Kina je do jula pokrenula uslugu teretnog železničkog prevoza duž 82 rute do 196 gradova u 24 evropske zemlje'', rekao je Sju.

Od kada je prvi voz krenuo iz jugozapadnog kineskog grada Čungćing do zapadnonemačkog Duizburga u martu 2011. godine, prevoz teretnih vozova Kina-Evropa je procvetao, posebno nakon implementacije Inicijative ''Pojas i put''.

Ukupan broj godišnjih putovanja vozom skočio je sa 80 u 2013. na 15.183 prošle godine, prema izveštaju koji je objavila kancelarija vodeće grupe za unapređenje razvoja ''Pojasa i puta'' i Kineska državna železnička grupa.

''Do kraja jula, obavljeno je ukupno preko 57.000 putovanja teretnim vozom Kina-Evropa, sa 5,3 miliona ekvivalentnih jedinica od dvadeset stopa (TEU) robe u vrednosti od skoro 300 milijardi dolara, sa sveobuhvatnom stopom za teške kontejnere od 98,3 odsto'', rekao je Sju.

Kategorija transportovane robe se postepeno proširila sa mobilnih telefona, računara i drugih IT proizvoda na odeću, automobile, žito, vino, kafu, drvo i 53 druge kategorije sa preko 50.000 vrsta, koje pokrivaju sve životne potrebe duž rute.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.