ERDOGAN NAPRAVIO NEOČEKIVANI POTEZ! Ono što je uradio će ODJEKNUTI, šta li će samo PUTIN DA KAŽE!?
Ilustracija, Foto: EPA/STR

javljeno

ERDOGAN NAPRAVIO NEOČEKIVANI POTEZ! Ono što je uradio će ODJEKNUTI, šta li će samo PUTIN DA KAŽE!?

Ministarstvo je saopštilo da će biti formirana zajednička radna grupa za privlačenje turskih investicija i razvoj konkretnih projekata za saradnju

Objavljeno: 06:55h

Ukrajina i Turska potpisale su u danas memorandum o razumevanju o obnovi ukrajinske infrastrukture oštećene u ruskoj invaziji, javlja agencija Anadolija.

Sporazum su potpisali turski ministar trgovine Mehmet Mus i ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandar Kubrakov u Lavovu, nakon bilateralnih razgovora generalnog sekretara UN Antonia Gutereša i ukrajinskog i turskog predsednika, Volodimira Zelenskog i Redžepa Tajipa Erdogana.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

"Sporazum predviđa učešće turske strane u procesu rekonstrukcije Ukrajine", navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva za infrastrukturu.

Ministarstvo je saopštilo da će biti formirana zajednička radna grupa za privlačenje turskih investicija i razvoj konkretnih projekata za saradnju.

"Turske poslovne i državne strukture moći će da razviju konkretne projekte za rekonstrukciju, kao i da pruže konsultantsku i tehničku pomoć", dodaje se u saopštenju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.