OVO GRČKO OSTRVO JE RAJ ZA SRBE! Obožavaju ga, ali malo ko zna OVO O NJEMU! Dobro ćete se zapitati
Foto: Profimedia

PAZITE DOBRO

OVO GRČKO OSTRVO JE RAJ ZA SRBE! Obožavaju ga, ali malo ko zna OVO O NJEMU! Dobro ćete se zapitati

More na Lefkadi je u septembru najtoplije

Objavljeno:

Mnogi smatraju da je septembar u Grčkoj, kada se stišaju gužve i vrućine, najbolji za pravi odmor i uživanje. Lefkada se tu izdvaja kao jedna od glavnih preporuka. Potpuno jednoglasno, svi koji su iskoristili kasno leto za boravak na ovom ostrvu, saglasni su da je to najlepši period za letovanje.

Pogledajte šta Lefkadu u septembru čini tako čarobnom!

More na Lefkadi je u septembru najtoplije

Iako se kao prva briga vezana za letovanje u ovo vreme nameće temperatura mora, voda na ostrvu je zapravo toplija u septembru nego tokom jula i avgusta. Obično iznosi oko 28 stepeni.

To znači da, ako i inače planirate odmor van glavne sezone, septembar je mnogo bolja opcija od juna. Po iskustvima naših turista u junu more može biti prilično hladnjikavo.

Prijatno vreme

Temperature vazduha tokom septembra se na Lefkadi kreću otprilike od 25 do 30 stepeni, što je za mnoge idealno. I dalje se možete kupati, sunčati u uživati u svim letnjim i morskim aktivnostima, ali bez one vreline koju donosi špic sezone. Takođe, svežije su noći, pa je daleko prijatnije i spavanje.

Znamo da se na Lefkadi mnogo vremena provodi u obilascima plaža i istraživanju ostrva automobilom ili skuterom, a i da neke od najlepših plaža ostrva imaju malo nezgodnije pristupe. Sve je ovo mnogo jednostavnije kada su manje vrućine.

Članovi naše Facebook grupe "Grčka Info" kažu da im se posebno dopada što, zahvaljujući nižim temperaturama, mogu provesti ceo dan na plaži, što je na Lefkadi velika prednost.

Manje turista - manje gužve

Svi znamo kako nesnosne gužve znaju da pokvare doživljaj na putovanjima i uživanje u plažama i atrakcijama. Sa druge strane, većini nije zanimljiv ni boravak u potpuno pustim letovalištima.

Lefkada je savršen balans - turista je manje nego u julu i avgustu, što mnogima prija i ulepšava im boravak, ali je ostrvo ipak i dalje živo i posećeno. Kada poželite da se malo osamite i imate potpunu privatnost, tu su brojne zaklonjene plaže i uvale na kojima Vam niko neće smetati.

Lakše kretanje po ostrvu

Poznato je da potrebno vozilo kako bi se Lefkada doživela u svom punom sjaju. Njene najlepše plaže i atrakcije raštrkane su po ostrvu, pa većina ljudi deo dana provede u vožnji. Naravno, uz manji broj turista, manje je i vozila u opticaju, pa se lakše i brže stiže do odredišta i manje vremena troši u automobilu.

Ne treba zanemariti ni sam put do Lefkade iz Beograda, koji je prilično dug - skoro 1.000 kilometara. Bez gužve na putevima i granicama, i on se daleko lakše prolazi u ovom periodu.

Niže cene

Jedna od važnih prednosti letovanja van sezone jesu pristupačnije cene smeštaja, ali i svih ostalih sadržaja. Naši turisti navode kako su cene u prodavnicama, suvenirnicama i ostalim radnjama namenjenim turistima osetno jeftinije.

Zato je u septembru lakše izabrati dobru bazu za smeštaj. Recimo, u srpskoj turističkoj ponudi prednjače aranžmani u Nidriju, uglavnom zbog povoljnijeg smeštaja u odnosu na druga letovališta na Lefkadi. Ipak, turisti koji su bili tamo većinom su saglasni da Nidri nije najbolji izbor, prvenstveno zbog toga što se nalazi na manje atraktivnoj istočnoj strani ostrva.

Lefkada, Grčka, More, Letovanje, Odmor, Ostrva
foto: Promo

Uz niže cene, dostupnija su mesta bliža zapadnoj strani, na kojoj se nalazi skoro sve zbog čega se i dolazi na Lefkadu. Našim turistima posebno su draga letovališta Vasiliki i Agios Nikitas.

Mane letovanja na Lefkadi u septembru

Rizično vreme

Letovanje van sezone uvek sa sobom nosi određenu dozu rizika kada su u pitanju temperature i vreme, ali se peh sa kišom i hladnim talasima može desiti i u zenitu leta.

Velika većina naših turista ima vrlo pozitivna iskustva i ističu da je, i ako se desi neki pljusak, to kratkotrajno i vreme se brzo razvedri i vrati na staro.

Savetuje se odlazak tokom prve polovine meseca, kada bi klima trebalo da je stabilnija, a šanse za kišu nešto manje, mada su nam se javljali i turisti koji su uživali u suncu i lepom vremenu sve do oktobra. Teško je izvesti pravilo - ovo je više stvar sreće.

Skraćuje se dan

Jedan od članova naše grupe je naveo kako je dan u septembru kraći ali, sudeći po odgovorima, to nimalo ne kvari iskustvo - sunce zalazi oko 20 časova i ima sasvim dovoljno vremena za sve.

Deca moraju u školu

Naravno, septembarska letovanja su nedostupna onima koji imaju decu školskog uzrasta, mada ima čak i onih koji naprave izuzetak.

Nema noćnog života

Noćni život, koji i inače nije preterano karakterističan za Lefkadu, u septembru potpuno zamire. Ipak, to ne bi trebalo da predstavlja problem, jer su lude žurke svuda uglavnom rezervisane za jul i avgust, a septembar je za mirnije letovanje i opuštanje.

Sve u svemu, turisti su saglasni da prednosti letovanja na Lefkadi u septembru daleko premašuju eventualne nedostatke.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.