RAZAPET BRAZILSKI PREDSEDNIK! Optužen sa širenje LAŽI tokom VELIKE krize
Žair Bolsonaro, Foto: Profimedia

laži

RAZAPET BRAZILSKI PREDSEDNIK! Optužen sa širenje LAŽI tokom VELIKE krize

Policija je zatražila od sudije Vrhovnog suda, da ovlasti policiju da podnese prijavu protiv Bolsonara i drugih umešanih u slučaj

Objavljeno:

Brazilska policija optužila je predsednika Žaira Bolsonara da je zagovarao nepoštovanje mera za suzbijanje pandemije i da je lažno tvrdio da vakcinisani protiv kovida-19 rizikuju da dobiju sidu (AIDS).

U dokumentu koji je poslat Vrhovnom sudu Brazila, policija je navela da Bolsonarovo postupanje kojim je obeshrabrivao poštovanje zdravstvenih mera povezanih sa pandemijom predstavlja krivično delo, kao i da njegove tvrdnje kojim je povezivao sidu sa vakcinacijom nisu u skladu sa zakonom.

Policija je zatražila od sudije Vrhovnog suda, da ovlasti policiju da podnese prijavu protiv Bolsonara i drugih umešanih u slučaj.

Takođe je saopšteno da su potrebni dodatni koraci da bi se istraga završila, uključujući saslušanje Bolsonara.

U prenosu uživo na društvenim mrežama prošlog oktobra, brazilski predsednik je rekao, ne iznoseći nikakve dokaze, da su izveštaji britanske vlade pokazali da su ljudi koji su u potpunosti vakcinisani protiv kovid-19 razvili AIDS.

1 / 5 Foto: Profimedia

Bolsonaro, koji je odbio da primi vakcinu, privremeno je suspendovan sa Fejsbuka i Jutjuba nakon ovih komentara.

Bonus video:

05:45

EVO KO SVE MOŽE DA POSEDUJE ORUŽJE! Eksperti objasnili korake, jedna stvar je VRLO VAŽNA ako želite da budete vlasnik pištolja

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.