NAJBIZARNIJI SPOMENIK SVIH VREMENA: Ni u najluđim snovima ne biste pogodili POSLEDNJU ŽELJU ove BAKE, ŠOOK! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter/@ngjanowitz

LUDI SVET

NAJBIZARNIJI SPOMENIK SVIH VREMENA: Ni u najluđim snovima ne biste pogodili POSLEDNJU ŽELJU ove BAKE, ŠOOK! (VIDEO)

Žena je imala jednu poslednju želju pre smrti, a to je bila da njen grob ima statuu penisa

Objavljeno:

Dok većina grobova ima nadgrobni spomenik na kome je ispisan srčani natpis, jedan grob u gradu Misantla u Meksiku se ističe jer ima džinovsku statuu penisa. Statua je rezultat umiruće želje 99-godišnje Meksikanke po imenu Katarina Orduna Perez.

Poznata kao Dona Cata, žena je imala jednu poslednju želju pre smrti, a to je bila da njen grob ima statuu penisa. Njena porodica je, poštujući želju, podigla statuu, visoku pet i po stopa, u znak „priznanja za njenu ljubav i životnu radost“.

„Uvek je bila veoma avangardna, veoma napredna o stvarima. Želela je da razbije paradigmu svega meksičkog, gde su stvari ponekad skrivene jer nema otvorenog uma“, rekao je Alvaro Mota Limon, unuk Done Kata, za Vice. Limon je rekla da je njena baka bila posebno fascinirana penisima. Često je svoje članove porodice nazivala Vergasom.

Vergas je meksički sleng izraz koji se razlikuje po značenju na osnovu toga kako ga osoba koristi ili kaže. Dok neki koriste termin na pogrdan način, neki koriste druga kolokvijalna značenja, uključujući i ono koje je kompliment. Može se koristiti i Verga da označi nešto tako kul.

Dona Cata je prenosila poruku svojoj deci, unucima i praunucima da su oni Vergas i da mogu da postignu sve što im padne na pamet. Limon je rekao kako je njegova baka prihvatila život sa velikim optimizmom i nikada nije dozvolila da je obuzme neki problem. „Ona je tu ideju zamislila porodici sa metaforom penisa. Limon je, sećajući se šta mu je baka govorila, rekao: „Ne treba odustati. Kada se pojave problemi, morate se suočiti sa njima direktno.”

Pogledajte kako Dona Cata vibrira sa „verga energijom“ o kojoj je uvek govorila.

Govoreći o poslednjoj želji svoje bake da stavi statuu penisa na njen grob, Limon je rekao: „Rekla mi je da je to njena želja da je niko ne zaboravi i da se sve što volimo kod nje lakše pamti."

Članovi njene porodice odlučili su da joj ostvare poslednju želju.

„U početku sam mislio da je to šala. Jer nije baš uobičajeno videti ovakve skulpture ili spomenike, a još manje u sećanju na nekoga ko je preminuo“, rekao je Isidro Lavonje, inženjer koji je dizajnirao statuu.

Na kraju je ideja stigla do realizacije i nakon mesec dana rada tima od dvanaest ljudi, statua je nastala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.