EMA STAVLJALA SINA U KIPUĆU VODU, TERALA GA DA GUTA AMFETAMINE! Dete primljeno u bolnicu u KATASTROFALNOM STANJU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR

EMA STAVLJALA SINA U KIPUĆU VODU, TERALA GA DA GUTA AMFETAMINE! Dete primljeno u bolnicu u KATASTROFALNOM STANJU!

Majka i stric dvogodišnjeg dečaka optuženi su nakon što je dečak navodno ubačen u kipuću vodu zbog čega je kasnije hospitalizovan

Objavljeno: 14:01h

Dvogodišnji australski dečak primljen je u bolnicu sa ozbiljnim opeklinama, modricama i tragovima metamfetamina u mokraći. Za zlostavljanje dečaka osumnjičena je njegova majka Ema Džejd Šort (34) i stric Rodni David Clou (40) koji je ujedno i majčin partner.

Majka i stric dvogodišnjeg dečaka optuženi su nakon što je dečak navodno ubačen u kipuću vodu zbog čega je kasnije hospitalizovan. Po prijemu u bolnicu i daljnjim pretragama uspostavljene su i ostale zabrinjavajuće dijagnoze, objavio je sud u Adelajdu.

Na sudu je rečeno kako je majka dovela sina u nesvesnom stanju u kliniku 8. avgusta, a mališan je patio od ozbiljnih opeklina i modrica nakon što je boravio u obližnjem hotelu. Pedijatri tvrde da povrede dečaka upućuju na to da je bio ubačen u kipuću vodu, dok majka govori da se njen sin opekao kada je slučajno otvorio slavinu na sudoperi, saopštio je Adelaide Advertiser.

Majka menjala iskaz

Osim opeklina na telu dečaka pronađene su i modrice za koje se veruje da su nastale prilikom "grubog hvatanja za dečakovu majicu". Tužioci su rekli i da su u organizmu dvogodišnjaka pronađeni tragovi amfetamina i da sprovode istragu kako bi utvrdili da li je dečak pretrpeo bilo kakve povrede mozga zbog nedostatka kiseonika koji je posledica potapanja dečaka.

Majka je rekla policiji i da je njen sin povređen dok ga je čuvao stric. Tvrdila je da ih je ostavila kratko same, a kada se vratila zatekla ih je kako leže bez svesti na krevetu. Njen advokat uverava da je ova druga verzija priče zapravo istinita.

- Kaže da je bila zbunjena situacijom i uznemirena. Kada je drugi put razgovarala s policijom rekla je da ne zna šta se dogodilo sa detetom i da je to prava istina. Da je bila svesna šta će da se dogodi ne bi ostavila dete -rekao je njen advokat.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Majka nije puštena na slobodu jer sud smatra da postoji rizik od bekstva. Navodno je planirala da pobegne iz države, a njen partner je, pre nego što je priveden u pritvor, rezervisao kartu.

Majka će kasnije ovog meseca saznati ishod svog zahteva za puštanje na slobodu uz kauciju, dok će Rodni ostati u pritvoru do sledećeg saslušanja, zakazanog za decembar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.