BIVŠI PREMIJER AUSTRALIJE VODIO 3 MINISTARSTVA? Albaneze PREUZEO stvar u SVOJE ruke
Entoni Albanezi, Foto: Profimedia

australija

BIVŠI PREMIJER AUSTRALIJE VODIO 3 MINISTARSTVA? Albaneze PREUZEO stvar u SVOJE ruke

Generalni guverner Dejvid Harli, kraljičin predstavnik u Australiji, potvrdio je da je potpisao dokument kojim je dozvolio Morisonu da tajno preuzme tri ministarstva, uz dodatak da je sve bilo urađeno u skladu sa članom 64 australijskog ustava

Objavljeno:

Australijski premijer Entoni Albaneze rekao je danas da će istražiti izveštaje da je njegov prethodnik Skot Morison tajno preuzeo tri ministarstva.

Kako javljaju lokalni mediji, Morison je bio združeni ministar za zdravstvo, finansije i rudna bogastva u periodu od dve godine pre nego što je izgubio vlast u maju.

Albanizi je istakao da će tražiti pravni savet povodom tih odluka, nazvavši ih "neprihvatljivim" i "jednostavno, čudnim".

Bivši premijer je odbio da komentariše ove navode.

Generalni guverner Dejvid Harli, kraljičin predstavnik u Australiji, potvrdio je da je potpisao dokument kojim je dozvolio Morisonu da tajno preuzme tri ministarstva, uz dodatak da je sve bilo urađeno u skladu sa članom 64 australijskog ustava.

Međutim, Albaneze, pravni eksperti i Morisonove bivše kolege su kritikovali takav potez jer je sve urađeno pod velom tajnosti.

1 / 6 Foto: Profimedia

Čak, neki ministri navodno nisu bili svesni da su delili sektor sa bivšim premijerom, dodaje "BBC".

- Ovo je vrsta aktivnosti lošeg liderstva koje bismo ismejali da je u pitanju nedemokratska zemlja - dodao je aktuelni premijer.

Bonus video:

08:41

SUPRUGA POBEGLA NA MORE DA SE SKLONI OD MONSTRUMA? Stručnjaci za Kurir TV: Žalili su se na njega OVAKO SE PONAŠAO PRED KRVAVI PIR

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.