PAS ZARAŽEN MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Otkriven UZROK zaraze, GEJ par prijavio SIMPTOME
Ilustracija, Foto: Profimedia

majmunske boginje

PAS ZARAŽEN MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Otkriven UZROK zaraze, GEJ par prijavio SIMPTOME

Obojica su prijavili nedostatak energije, glavobolju i temperaturu četiri dana nakon što su se prijavili u bolnicu

Objavljeno:

Mali italijanski hrt razvio je simptome majmunskih boginja nakon što je spavao sa svojim vlasnicima koji su takođe bili zaraženi bolešću, prenosi poznati medicinski časopis Lancet.

Gej par iz Pariza je početkom juna razvio simptome koji su se pretvorili u lezije koje ukazuju na infekciju majmunskim boginjama. Dva muškarca, starosti 44 i 27 godina, koji žive zajedno u poligamnoj vezi, dobila su rane nedelju dana nakon seksa sa drugim muškarcima.

PCR test je pokazao da je pas dobio i majmunske boginje, što je potvrdilo prvi slučaj prenošenja virusa sa čoveka na životinju. Dalje genetsko sekvenciranje pokazalo je da se soj bolesti identično podudara sa bolešću koja je zarazila svoje vlasnike.

„Verujem da je pas verovatno lizao bolesnog čoveka i lizao mu sopstvenu guzu“, rekla je na Tviteru Linora Saksinger, profesorka na Odeljenju za infektivne bolesti Univerziteta Alberta, dodajući da postoji „velika količina virusa u pljuvačka“.

1 / 7 Foto: Profimedia

Obojica su prijavili nedostatak energije, glavobolju i temperaturu četiri dana nakon što su se prijavili u bolnicu.

- Muškarci su potvrdili da su spavali zajedno sa svojim psom, ali su pazili da njihov pas ne dođe u kontakt sa drugim kućnim ljubimcima ili ljudima - rekli su u bolnici.

Bonus video:

02:14

GOREĆE ZEMLJA! OVE NEDELJE TEMPERATURA I DO 40 STEPENI: Meteorolog najavio ekstremne vrućine ali i KIŠU SA SAHARSKIM PESKOM

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.