PORUKA U BOCI PRONAŠLA PRAVU ADRESU 33 GODINE KASNIJE! Dečak (11) je SPAKOVAO i uputio NJIMA (FOTO)
Boca, Foto: Printscreen/Facebook/Big River Shipbuilders

emotivno!

PORUKA U BOCI PRONAŠLA PRAVU ADRESU 33 GODINE KASNIJE! Dečak (11) je SPAKOVAO i uputio NJIMA (FOTO)

Erik, njegova supruga Melani i njihov drugi sin Kris otišli su do brodogradilišta u Viksburgu kako bi se našli s radnicima koji su pronašli bocu

Objavljeno:

Davne 1989. godine 11-godišnji Brajan Dal je spakovao poruku u bocu i bacio je u vodu u blizini Oksforda u Misisipiju.

Radnik Big River Shipbuildersa je ovog aprila ugledao zelenu bocu kako pluta u okeanu.

„Uvek sam takav… Uvek tražim stvari koje su jedinstvene. Rekao sam svom prijatelju: ‘U ovoj boci je poruka!'“, rekao je Bili Mičel, po zanimanju ronilac i spasilac, za USA Today.

Izvukao je bocu i 30 minuta kasnije iz nje nežno uklonio poruku. Većina pisma bila je uništena, ali uspeo je da razazna prezime, 1989. godinu i lokaciju Oksford u Misisipiju, sve napisano dečijim rukopisom.

"Prvi instinkt mi je bio da se igramo detektiva. Prihvatimo izazov i pronađimo ovog klinca," rekao je za US News Bred Brab, radnik kompanije u kojoj je radio Mičel.

I upustili su se u tu avanturu, fotografiju poruke su objavili na Facebooku i nekoliko dana kasnije dr Erik Dal primio je telefonski poziv od nekoga ko je video objavu. Melani Parker Dal je potom ostavila komentar na objavu.

"Zapanjujuće je da se to dogodilo", rekao je Erik. "Dobili smo poruku 33 godine nakon što ju je Brajan bacio. To je kao nešto u fiktivnom romanu ili nešto što biste videli na TV-u... Videti Brianov rukopis kad je imao 11 ili 12 godina bilo je čudesno".

Ispostavilo se da je Brajan bio sportista koji je vrlo mlad oboleo od raka. Pobedio ga je nakon teške borbe, ali je na kraju umro kad je imao 29 godina, doživevši nezgodu u svojoj kući.

Poruka u boci bila je deo projekta u kojem je Brajan učestvovao kad je bio šesti razred.

"Bili smo na izletu", rekla je Marta Barnet, njegova nastavnica, koja sada ima 82 godine, za USA Today. "Pustili smo boce s porukama u vodu i godinama nismo čuli ništa o njima".

Erik, njegova supruga Melani i njihov drugi sin Kris otišli su do brodogradilišta u Viksburgu kako bi se našli s radnicima koji su pronašli bocu. Trenutak u kojem su uživo ugledali poruku svog sina bio je za njih vrlo emotivan, prenosi Index.hr.

Melani je za US News rekla da je Brian imao sjajan smisao za humor, pa nema sumnje da bi bio srećan da zna da je njegova poruka primljena, ali verovatno nije ni slutio da će ovu poruku videti njegova porodica.

"Ko bi ikad mogao da zamisli da će se ovo dogoditi?", rekla je učiteljica Barnet. "Mislim da ga to na neki način vraća u život".

Bonus video:

08:41

ŠOK! TE NOĆI DOŠAO JE NAČELNIK DB I REKAO MI SAMO JEDNU REČENICU: Čanak DO DETALJA otkrio ulogu službi u obaranju Miloševića!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.