PAPA FRANJA SE SASTAO SA TRANSRODNIM OSOBAMA: Pružio im je UTOČIŠTE
Papa Franja, Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI / POOL

NEVEROVATNO

PAPA FRANJA SE SASTAO SA TRANSRODNIM OSOBAMA: Pružio im je UTOČIŠTE

Susret je održan juče na marginama Franjine nedeljne opšte audijencije.

Objavljeno:

Poglavar rimo-katoličke crkve Papa Franja sastao se sa četvrtom grupom transrodnih osoba koje su našle utočište u rimskoj crkvi, izvestio je vatikanski list.

Susret je održan juče na marginama Franjine nedeljne opšte audijencije.

List je citirao sestru Ženevjev Žaningros i sveštenika Andreu Konokiju koji su izjavili da je razgovor sa Papom gostima doneo nadu.

Zajednica Presvete Bezgrešne Device u naselju Torvajanica na periferiji Rima otvorila je svoja vrata za transrodne osobe tokom pandemije korona virusa. Franja se ranije sastao sa nekima od njih 27. aprila, 22. juna i 3. avgusta, navodi list. "Niko ne sme da se suočava sa nepravdom ili da bude odbačen, svako ima dostojanstvo da bude dete Božije", citira list sestre Džiningros.

1 / 4 Foto: Profimedia

Neki članovi LBGT zajednice pohvalili su Papu zbog njegovog rada u vezi sa njihovom zajednicom, iako se snažno suprostavio "teoriji roda" i nije promenio crkveno učenje koje smatra da su homoseksualni činovi "suštinski poremećeni".

Papa je prošle godine dozvolio objavljivanje vatikanskog dokumenta u kojem se tvrdi da Katolička crkva ne može blagosloviti istopolne zajednice jer "Bog ne može blagosloviti greh".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.