LJUTA VATRENA STIHIJA ZAHVATILA ŠUMU NA OSTRVU KOJE VOLE SRBI! Evakuisano 1 SELO
Ilustracija, Foto: Profimedia

POŽAR

LJUTA VATRENA STIHIJA ZAHVATILA ŠUMU NA OSTRVU KOJE VOLE SRBI! Evakuisano 1 SELO

Stanovnici Kinire su rano jutros dobili naređenje policije da se evakuišu prema selu Limenarija

Objavljeno:

Stanovnicima sela Kinira na grčkom ostrvu Tasos, u severnom Egejskom moru, naređeno je danas da se evakuišu nakon što je veliki požar koji je sinoć zahvatio borovu šumu na istoku ostrva nastavio da besni, prenosi Katimerini.

Stanovnici Kinire su rano jutros dobili naređenje policije da se evakuišu prema selu Limenarija, navodi grčki list.

Podsećamo, u selu Megala Alonia, u severnom delu jonskog grčkog ostrva Zakintos, juče je naređena evakuacija, zato što šumski požar preti tom području.

Stanovnici tog sela dobili su poruku putem broja za hitne slučajeve da se evakuišu prema selu Ano Volimes, prenosi Katimerini.

Vatrogasna služba navela je u saopštenju da 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila rade na suzbijanju požara, uz pomoć pet letelica za bacanje vode i jednog helikoptera.

1 / 8 Foto: Profimedia

Tokom proteklih nekoliko nedelja praćenih visokim temperaturama vazduha širom Grčke evidentirano je više od 500 požara, a najveći na ostrvu Eviji.U naporima da se lokalizuje požar kod Atine, vatrogascima je u pomoć priteklo i 24 aviona.

Bonus video:

02:43

EVO ŠTA TREBA DA URADITE AKO VAM SE AUTO USLED KIŠE ZAGLAVI U VODI: Saobraćajni inženjer otkrio šta NIKAKO ne smemo da uradimo

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.