LETE GLAVE U MEKSIKU: Sastanak narko-bosova izazvao KRVOPROLIĆE
ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

LETE GLAVE U MEKSIKU: Sastanak narko-bosova izazvao KRVOPROLIĆE

Ovi incidenti su podstakli američki konzulat u Gvadalahari da izda bezbednosno upozorenje američkim građanima

Objavljeno:

Nakon vojne akcije usmerene na sastanak bosova meksičkih narko-kartela, pripadanici kartela su krenuli u međusobni obračun, divljanje i paljenje vozila čime su izazvali haos u državama Halisko i Gvanahuatu, saopštile su danas lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi da je jedan osumnjičeni kriminalac likvidiran, a nekoliko je uhapšeno nakon pometnje i haosa u Haliskou i Gvanahuatuu, dvema državama Meksika u kojima je nasilje najizraženije.

1 / 4 Foto: Profimedia

„Očigledno je bio organizovan sastanak dve bande. Došle su vojne jedinice, što je dovelo do sukoba i hapšenja narko bosova prisutnih na sastanku“, rekao je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador novinarima, ne navodeći imena uhapšenih, prenosi portal Frans 24.

Vozila su ostavljana u plamenu da bi blokirala saobraćajnice u Halisku, što je deo taktike koju koriste pripadnici moćnog kartela Nova generacija Halisko kako bi sprečili hapšenja svojih članova i dolazak vojnog ili policijskog pojačanja.

Ovi incidenti su podstakli američki konzulat u Gvadalahari da izda bezbednosno upozorenje američkim građanima koji borave u toj oblasti uz savet da potraže sigurno sklonište.

Bonus video:

01:39

NOVA PUCNJAVA U SAD: U napadu u Merilendu ima više povređenih, tvrde vlasti!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.