UPRAVO SAOPŠTENO DA JE UMRO POZNATI POLITIČAR! Nacija tuguje
ilustracija, Foto: Profimedia

TUŽNO

UPRAVO SAOPŠTENO DA JE UMRO POZNATI POLITIČAR! Nacija tuguje

Telo je izloženo u crkvi Misericirdije u Via Garibaldi, dok će se sutra u sredu 10. avgusta u 15 časova održati sahrana

Objavljeno:

Bivši gradonačelnik Areca Luiđi Lukerini preminuo je tokom noći. Sa 92 godine prošlog januara, dva puta je bio prvi građanin prestonice.

Izabran 1999. iz redova Force Italije, bio je prvi čovek desnog centra koji je upravljao gradom posle Drugog svetskog rata.

U junu 2004. vratio se na birališta, stekavši poverenje za svoj drugi administrativni mandat, koji je prekinut dve godine kasnije zbog pravosudnog skandala „Varijantopoli”. Lukerini je, kao i drugi savetnici i političari, bio uključen u postupak po optužbi za zloupotrebu službenog položaja, krivično delo za koje je 2008. godine prvostepeno osuđen na 2 godine.

Diplomirao je inženjerstvo u Pizi, projektovao je značajna dela u Italiji i inostranstvu: Kenija, Švajcarska, Sudan. Od 1986. do 1995. bio je predsednik Nacionalnog sindikata inženjera. Od juna 1999. do juna 2006. bio je na funkciji gradonačelnika grada Areca. 2011. ponovo je pokušao politički uspon vraćajući se u administrativne kancelarije sa građanskom listom Progetto per Arezzo.

Telo je izloženo u crkvi Misericirdije u Via Garibaldi, dok će se sutra u sredu 10. avgusta u 15 časova održati sahrana u katedrali Svetih Petra i Donata. Od 9.30 do 14 časova telo bivšeg gradonačelnika biće dočekano u sali opštinskog veća na Piaza dela Liberta - Palazo Comunale će biti otvorena za sve koji žele da prenesu svoje pozdrave Luiđiju Lukeriniju.

Bonus video:

00:05

Odovoze telo Dragana koji je izvršio samoubistvo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.