BILA JE NESTVARNO LEPA, A ONDA JE ZADESILA JEZIVA SUDBINA: Pričali su da je NAJRUŽNIJA ŽENA NA SVETU! (VIDEO)
Meri En Bovan, Foto: Vikipedija

ISTORIJA

BILA JE NESTVARNO LEPA, A ONDA JE ZADESILA JEZIVA SUDBINA: Pričali su da je NAJRUŽNIJA ŽENA NA SVETU! (VIDEO)

Meri je rođena 1874. godine u porodici srednje klase

Objavljeno:

Naime, Meri En Bovan glasila je za najružniju ženu na svetu, ali ne možete ni da zamislite šta se sve krilo iz tog lica. NJena života priča ostavlja bez daha, i mnogo je više od jedne fotografije koja kuži društvenim mrežama.

Dok svi komentarišu njen izgled, verovatno ne mogu ni da zamisle da je Meri En bila veoma lepa devojka, do momenta kada su krenuli da se ispoljavaju simptomi akromegalije.

Naime, to je hormonski poremećaj koji se javlja kada hipofiza proizvodi previše hormona rasta nakon što se ploče rasta zatvore. Ovaj zdravstveni problem pogađa tri od 50.000 ljudi i najčešće povećava šake i stopala. Ali, takođe, može povećati veličinu vilice, nosa i čela.

Meri je rođena 1874. godine u porodici srednje klase. Bila je jedina ćerka, a imala je, čak, sedmoro braće. Volela je medicinu, postala medicinska sestra 1894. godine. Devet godina kasnije udala se za Tomasa Bevana i zajedno su imali četvoro dece.

Uživali su u porodičnoj idili i sreći, sve dok Meri nije počela da se suočava sa tada potpuno nepoznatom bolešću. Imala je samo 32. godine. Sve vreme je iz nju bio suprug.

Počela je patiti od abnormalnog rasta i izobličenja lica, slabio joj je vid, imala je i jake glavobolje. Pored sve navedene muke, doživela je i nenadanu smrt supruga, prepuštena nemilosti života. On umire iznenada 1914. godine od moždanog udara. Za Bovan tek tada kreću sve brojniji problemi.

Nikako nije mogla da nađe posao zbog svog fizičkog izgleda i iz očaja se prijavila na takmičenje „Najružnija žena“, na kom je odnela pobedu. Zbog svoje dece, kako bi uspela da ih prehrani, trpela je užasno poniženje i ismevanje.

Meri je potom pozvana u Dreamland Circus na Koni Ajlendu 1920. godine, gde je radila do svoje smrti 1933. Pored toga, gostovala je za Ringling Bros. Na taj način je prikupljala dovoljno novca kako bi svoje četvoro dece izvela na pravi put.

Ova hrabra žena trebalo bi svim damama da bude uzor kako se bori sa svim životnim problemima i za svoju decu!

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.