PREKRŠILI DOGOVOR: Rakete sevaju u pojasu Gaze! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

katastrofa

PREKRŠILI DOGOVOR: Rakete sevaju u pojasu Gaze! (VIDEO)

Izraelska vlada je u nedelju potvrdila da će prekid vatre u Pojasu Gaze stupiti na snagu od 23.30 po lokalnom vremenu

Objavljeno:

Nekoliko raketa ispaljeno je iz pojasa Gaze ka Izraelu kasno u nedelju, čime je prekršen prekid vatre nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu, objavio je list Jerusalem Post.

Prema izveštaju, rakete su ispaljene ka južnom Izraelu ”samo osam minuta” nakon što je prekid vatre stupio na snagu, prenosi TASS.

Pres-služba izraelskih odbrambenih snaga saopštila je da su se sirene za vazdušni napad oglasile u okruzima u blizini pojasa Gaze ubrzo nakon početka primirja.

Izraelske odbrambene snage su u 23.25 izvršile udar na terorističke ciljeve koji pripadaju terorističkom pokretu Islamski džihad. To je bio poslednji udar Izraelskih odbrambenih snaga pre prekida vatre koji je stupio na snagu u 23.30 sati, saopštila je pres-služba.

Izraelske odbrambene snage pokrenule su u petak operaciju “Zora” protiv radikalne palestinske grupe Islamski džihad. Kao odgovor, ta organizacija je ispalila oko hiljadu projektila i raketa na teritoriju Izraela.

Izraelska vlada je u nedelju potvrdila da će prekid vatre u Pojasu Gaze stupiti na snagu od 23.30 po lokalnom vremenu. Međutim, Izrael je upozorio da će upotrebiti silu u slučaju da se naruši prekid vatre.

(Espreso / Tass.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.