EKSPLOZIJA IZAZVALA HAOS: Vatra se BRZO ŠIRI, situacija je OPASNA!
Požar, Foto: Printscreen/YouTube

havarija

EKSPLOZIJA IZAZVALA HAOS: Vatra se BRZO ŠIRI, situacija je OPASNA!

Veliki požar izbio je u četvrtak ujutro u jednoj od najvećih urbanih šuma u ​​Berlinu nakon nekoliko eksplozija u skladištu municije.

Objavljeno:

Oko stotinu vatrogasaca upućeno je na intervenciju da kontrolišu požar u šumi Grunevald na zapadu grada, javila je nemačka novinska agencija dpa, a prenosi portal Euro njuz.

Vatra je do sada zahvatila oko 15.000 kvadratnih metara šume, a situacija je i dalje rizična.

Vatra se brzo širila, a čule su se jake eksplozije sa mesta gde se inače čuva stara municija iz Drugog svetskog rata, kao i vatromet i druga eksplozivna sredstva.

"Situacija je opasna", rekao je Tomas Kirštajn iz berlinske vatrogasne službe i pozvao građane da se drže dalje od šume.

Zbog letećih krhotina i opasnosti od daljih eksplozija, vatrogasci su javili i da još nisu počeli sistematsko gašenje požara.

Berlinske vlasti pozvale su u pomoć specijalne snage nemačke vojske. Na licu mesta viđeni su i vodeni topovi, helikopteri i specijalne cisterne za evakuaciju.

Prigradski železnički saobraćaj ka zapadnom delu grada je delimično bio u prekidu, kao i Avus, jedan od najvažnijih autoputeva u gradu.

Kuće nisu direktno ugrožene plamenom, ali vatrogasci upozoravaju da bi se vatra mogla dalje širiti zbog sušnih uslova u šumi i izuzetne vrućine koja se očekuje tokom četvrtka – naime, temperature bi mogle porasti do 38°C.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.