Uhapšen islamista iz Srbije u Nemačkoj, sumnja se da je planirao napad!
Foto: Profimedia

povezan s bombašima

Uhapšen islamista iz Srbije u Nemačkoj, sumnja se da je planirao napad!

Prošle jeseni, policija ga je označila kao čoveka koji može da predstavlja opasnost po bezbednost
Objavljeno: 12:12h

Dvadesetosmogodišnji Alit D. uhapšen je prošle nedelje u Oberhauzenu, nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, a nadležna policija u Esenu saopštila je u petak da je reč o Srbinu, koji je ilegalno boravio u Nemačkoj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prošle jeseni, policija ga je označila kao čoveka koji može da predstavlja opasnost po bezbednost.

- Blisko je povezan sa islamističkim krugovima i zbog toga je bio pod intenzivnom prismotrom - izjavio je portparol policije u Esenu.

Prema informacijama mreže WDR, Alit D. je u poslednje vreme često pretraživao sajtove za iznajmljivanje kamiona. Da li je planirao napad kamionom, nije jasno, a policija se nije izjašnjavala o tome.

- Posmatrali smo ga i ustanovili da se bavio aktivnostima koje nam daju povoda da ga privremeno uhapsimo - izjavio je predstavnik policije. Kod prvostepenog suda u Esenu dobijen je nalog za deportaciju. Alit D. se trenutno nalazi u pritvoru pred proterivanje u Birenu, u okrugu Paderborn.

Uhapšeni islamista ima porodicu, duže vreme je živeo u Nemačkoj i već je bio u zatvoru zbog drugih krivičnih dela, ali policija nije potvrdila vezu sa slučajem "Amri" u Berlinu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.