UNEO JE HRANU IZ MEKA U AVION, A ONDA JE PLATIO KAZNU BOGA OCA! Evo šta je tačno PREKRŠIO!
Ilustracija, Foto: KINESKI RADIO INTERNACIONAL

PLATIO JE PAPRENU KAZNU OD 1800 EVRA ZA PRENOŠENJE HRANE U aUSTRALIJU

UNEO JE HRANU IZ MEKA U AVION, A ONDA JE PLATIO KAZNU BOGA OCA! Evo šta je tačno PREKRŠIO!

Australijsko Ministarstvo poljoprivrede,ribarstva i šumarstva saopštilo je da je pas u rancu putnika otkrio "niz neprijavljenih rizičnih proizvoda", uključujući artikle brze hrane.

Objavljeno:

Jedan putnik, koji je putovao sa Balija u Australiju, platio je paprenu kaznu jer je u kofer spakovao hranu iz MekDonaldsa.

Neimenovani putnik morao je da plati 1.800 evra kaznu, nakon što je u njegovom prtljagu pronađena hrana u kojoj e bilo i jaja, govedine, kao i kroasan sa šunkom.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su australijske vlasti uvele nova stroga pravila o biološkoj bezbednosti nakon što se epidemija slinavke i šapa (FMD) u Indoneziji proširila na Bali, popularnu destinaciju za australijske turiste.

Australijsko Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva saopštilo je da je pas u rancu putnika otkrio "niz neprijavljenih rizičnih proizvoda", uključujući artikle brze hrane.

Ova kazna je dvostruko veća od cene avionske karte za Bali, ali nemam simpatija prema ljudima koji odluče da ne poštuju stroge mere biološke bezbednosti Australije, a ovaj slučaj pokazuje da će takvi ljudi biti uhvaćeni - rekao je Marej Vat, ministar poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

Kako se ističe hrana će biti testirana na slinavku i šap pre nego što bude uništena.

U ovom trenutku ta bolest nije registrovana na području Australije.

Australija je prošlog meseca uvela stroge kontrole, a putnici ne samo da će plaćati visoke kazne, već se suočavaju i sa poništavanjem vize, te zabranom ulaska u zemlju po dolasku.

Iako je FMD uglavnom bezopasan po ljude, može da izazove bolne plikove i lezije u ustima i po nogama papkara, ali i da dovede do smrtnog ishoda kod životinje.

Bolest prenose žive životinje, ali se može preneti i putem mesa i mlečnim proizvoda, kao i u dodiru sa odećom i obućom koju je nosila osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženom životinjom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.