NEDELJAMA LEŽALE MRTVE U STANU, PRONAŠLI IH NAKON ŠTO SE POŠTA NAGOMILALA: Novi dokaz će otkriti MISTERIOZNU SMRT?!
Foto: Printscreen/Facebook/NSW Police Force

misterija

NEDELJAMA LEŽALE MRTVE U STANU, PRONAŠLI IH NAKON ŠTO SE POŠTA NAGOMILALA: Novi dokaz će otkriti MISTERIOZNU SMRT?!

Devojke su pronađene u odvojenim krevetima u stanu nakon što četiri nedelje nisu platile stanarinu, a pošta se gomilala ispred ulaznih vrata stana

Objavljeno:

Policija u Australiji veruje da je na korak od toga da razreši slučaj dve sestre, koje su nedeljama ležale mrtve u svom stanu u blizini Sidneja.

Tela Asre Abdulah Alsehli (24) i Amal Abdulah Alsehli (23) pronađena su u stanu na prvom spratu u Kenterberiju 7. juna, a istražitelji veruju da su umrle početkom maja.

Devojke su pronađene u odvojenim krevetima u stanu nakon što četiri nedelje nisu platile stanarinu, a pošta se gomilala ispred ulaznih vrata stana.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Iako se gotovo dva meseca vodila istraga o mogućem ubistvu, sada se, nakon što su pronađeni dodatni dokazi, veruje da su sestre u dogovoru izvršile samoubistvo.

Kako prenosi The Daily Telegraph, kraj tela su pronađene bočice, a prvi toksikološki nalazi otkrili su da su sestre imale određene supstance u svom organizmu.

- Ne postoji indicija da je treća osoba bila u stanu. Sve govori da su se ubile - rekao je izvor iz policije.

Ipak, zvaničan uzrok smrti i dalje nije ustanovljen.

Istragom su otkriveni brojni detalji iz života dve sestre, koje su rodom iz Saudijske Arabije. Ispostavilo se da Asra i Amal mesecima nisu plaćale kiriju, a stanodavcu su dugovale gotovo 5.200 dolara.

Policija je prethodno došla na poziv u zgradu gde su živele, na poziv upravnika sredinom marta, jer su devojke iz nepoznatog razloga ostavile bile hranu u zajedničkim prostorijama, potvrđeno je iz policije.

Izgleda da su nedugo nakon toga prestale da plaćaju kiriju.

- Devojke su u to vreme delovale dobro i nije bilo nikakvih naznaka da ih ponovo treba obilaziti - saopštili su iz policije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/Guardian News

Međutim, kada su prestale da plaćaju kiriju, stanodavac je slučaj predao sudu, ali se one nisu pojavile 13. maja na zakazanom ročištu. Manje od mesec dana kasnije njihova tela u veoma lošem stanju su pronađena u stanu.

S obzirom na stanje tela, veruje se da su devojke uveliko mrtve tog 13. maja i da se zato nisu ni pojavile kod sudije.

Da stvar bude još gora, sudija je bez njihovog prisustva naredio da moraju da napuste objekat 14. maja, ili u protivnom da svaki naredni dan koji provedu u stanu plaćaju 68 dolara.

Nakon što su pronađena tela, stan je ponovo oglašen za izdavanje. Ipak, jedna rečenica u oglasu budi jezu.

Pored opisa da je u pitanju dvosoban luksuzni stan, navdi se da su u njemu 7. juna 2022. godine pronađene dve mrtve osobe i da policijski istraga o ovom slučaju još traje.

Ističe se i da policija veruje da nije u pitanju "nasumični zločin", te da ne postoji rizik po bezbednost u naselju.

Iako ovo možda zvuči čudno, u Novom Južnom Velsu su agenti za nekretnine po zakonu u obavezi da obaveste klijente da li je nekretnina bila mesto zločina u poslednjih pet godina.

O životima Asre i Amal, se i dalje ništa ne zna, osim činjenice da su u Australiju stigle iz Saudijske Arabije 2017. godine.

Čovek koji je bio prijatelj sa Asrom rekao je da nikada nije bio pozvan u kuću sestara i rekao je da ne zna gde ona radi.

"Ništa mi nije pričala o svom životu na taj način… Nisam išao kod nje, sreo sam je u gradu, znate, ne u kući“, rekao je on za Daily Telegraph.

Istražitelji takođe nisu mogli da kažu čime su se sestre bavile.

I komšije kažu da su bile povučene, tako da nisu mnogo znali o njima.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.