ZBOG MASOVNOG SILOVANJA NA SNIMANJU SPOTA UHAPŠENO 120 MUŠKARACA: Užas kakav se ne pamti, ČEKA SE DNK analiza
Ilustracija, Foto: EPA, Printscreen

jezivo

ZBOG MASOVNOG SILOVANJA NA SNIMANJU SPOTA UHAPŠENO 120 MUŠKARACA: Užas kakav se ne pamti, ČEKA SE DNK analiza

Detaljne analize trebalo bi da otkriju ko je sve zaista od uhapšenih silovao nesrećne žene

Objavljeno:

Policija u Južnoj Africi privela je 120 muškaraca nakon što je prijavljeno grupno silovanje osam žena tokom snimanja muzičkog spota u jednom rudniku nedaleko od Johanesburga. Zločin se dogodio prošlog četvrtka.

Za sada niko od muškaraca i dečaka koji su privedeni nije i zvanično optužen za silovanje. Policija se nada da će im DNK analize u narednim danima pomoći da otkriju da li je i ko je zaista počinio krivično delo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Filip Plavčić

Osumnjičeni koji bi danas trebalo da se pojave pred istražnim sudijom su rudari koji rade u opasnim, napuštenim kopovima. Protiv njih će vrlo verovatno biti podignuta optužnica zbog nelegalno rudarenja i držanja oružja.

Predsednik Južne Afrike Kiril Ramafosa najoštrije je osudio napad na žene.

- Ovi užasni akti brutalnosti su uvreda prava žena i devojaka, da žive i rade slobodno i bezbedno. Pozivamo zajednice da rade sa policijom kako bi osigurali da ovi kriminalci budu uhapšeni i procesuirani - rekao je on.

Napad se dogodio u napuštenom rudniku u Krugersdorpu, gde je ekipa od 22 ljudi, među kojima je bilo 12 žena, snimalo spot. Tokom snimanja upala je grupa naoružanih ljudi, koji su bili ogrnuti ćebadima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: RT

- Osumnjičeni su svima naredili da legnu dole i silovali su osam žena i sve su pokrali pre neo što su pobegli - saopšteno je iz policije.

Napad je ponovo osvetlio hronični problem rodno zasnovanog nasilja u Južnoj Africi. U prva tri meseca ove godine prijavljeno je najmanje 10.818 slučajeva silovanja, što je povećanje od 13,7% u odnosu na isti period 2021. godine.

U Krugersdorpu je bilo pritužbi da policija i lokalne vlasti nisu učinile dovoljno da zaštite žene i devojke od kriminala.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.