AMERIČKI BRODOVI U VODAMA TAJVANA: Ovo se dešava za vreme posete Nensi Pelosi
Brod, Foto: Profimedia

TAJVAN

AMERIČKI BRODOVI U VODAMA TAJVANA: Ovo se dešava za vreme posete Nensi Pelosi

Američka mornarica objavila je slike broda kako sprovodi manevre sa brodom za snabdevanje Karl Brašir u nedelju.

Objavljeno:

Više američkih brodova nalazi se danas u regionu Tajvana u vreme kada je predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi stigla na ostrvo koje Peking smatra jednom od svojih provincija, naveli su američki vojni izvori.

Dok je Kina objavila da će njena vojska pokrenuti "ciljane vojne akcije" kao odgovor na dolazak visoke američke zvaničnice u Tajpej, američka Sedma flota je danas preko Tvitera javila da se nosač aviona USS Ronald Regan, koji krstari regionom od početka jula, nalazi u Filipinskom moru, južno od Tajvana.

Američka mornarica objavila je slike broda kako sprovodi manevre sa brodom za snabdevanje Karl Brašir u nedelju.

Nosač aviona i njegova grupa brodova sprovodi rutinsku misiju u zapadnom Pacifiku, rekao je jedan neimenovani američki zvaničnik.

Brod amfibija američkih marinaca USS Tripoli je istovremeno plovio istočno od Tajvana, prema Američkom pomorskom institutu (USNI), nezavisnom telu koje je blisko američkoj mornarici.

Ronald Regan i Tripoli su nosači borbenih aviona poslednje generacije F-35, prema institutu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Pentagon je dao uveravanja da prisustvo ta dva broda u regionu nije povezano sa posetom Pelosi, najvišeg američkog zvaničnika koji je posetio ostrvo od 1997. i posete Njuta Gingriča, njenog prethodnika na čelu Predstavničkog doma.

"Mi naravno preduzimamo sve potrebne mere da osiguramo bezbednost predstavnika Kongresa, bez obzira gde su ili gde izaberu da idu i kada putuju" rekao je danas portparol američkog ministarstva odbrane.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.