900 VATROGASACA NA TERENU: Dešava se PRAVI HOROR!
Požar, Foto: RINA

NEVEROVATNO

900 VATROGASACA NA TERENU: Dešava se PRAVI HOROR!

Nacionalni park Češka- Švajcarska nalazi se blizu granice s Nemačkom, gde takođe plamti požar, koji se prebacio preko granice

Objavljeno:

Broj vatrogasaca koji se bore da suzbiju šumski požar u nacionalnom parku "Češka - Švajcarska" u Češkoj, koji plamti već danima, narastao je sa 150 na 900, prema navodima hitnih službi.

- Naš cilj je smanjiti zahvaćeno područje što je više moguće - rekao je portparol javnoj televiziji CT o požaru, koji trenutno zahvata 1000 hektara zemlje.

Nacionalni park Češka nalazi se blizu granice s Nemačkom, gde takođe plamti požar, koji se prebacio preko granice. prenosi 24sata.hr.

Požar još nije pod kontrolom ni sedam dana nakon što je izbio. Među problematična područja spada takozvana Duboka dolina i litice iznad pograničnog grada Hrensko, rekao je portparol.

Na češkoj strani, u pripravnosti se nalazi oko 250 vatrogasnih vozila, kao i 6 helikoptera i 5 kanadera.

1 / 9 Foto: MUP

Dobre vesti dočekalo je gotovo 100 stanovnika opštine Visoka Lipa, koji su bili odvedeni na sigurno nakon što se plamen približio njihovim domovima. Mogli su se vratiti svojim kućama.

U Hrenskom raste zabrinutost da bi letnja turistička sezona mogla biti izgubljena. Uobičajeno svake godine oko 400 hiljada ljudi posećuje stenoviti kanjon Kamenice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.