VELIKA NESREĆA U IRANU: U poplavama stradalo najmanje 53 ljudi
Ilustracija, Foto: Profimedia

haos

VELIKA NESREĆA U IRANU: U poplavama stradalo najmanje 53 ljudi

Mnogi autoputevi su zatvoreni, a najgore je pogođeno područje Firuz Ku, u podnožju planine Alborz severoistočno od glavnog grada Teherana

Objavljeno:

U poplavama usled intenzivnih padavina koje su zahvatile područja u blizini Teherana, u Iranu, nastradalo je najmanje 53 ljudi, saopštili su danas iranski zvaničnici.

Mehdi Valipur, šef odeljenja za hitne operacije u Društvu Crvenog polumeseca, izjavio je za iransku državnu televiziju da se 16 ljudi i dalje vodi kao nestalo nakon dvodnevnih poplava koje su pogodile 400 gradova i sela u 18 od 31 iranske provincije. Videli smo prethodnih dana da su poplave česta pojava i u našoj zemlji.

Mnogi autoputevi su zatvoreni, a najgore je pogođeno područje Firuz Ku, u podnožju planine Alborz severoistočno od glavnog grada Teherana, gde je poginulo najmanje desetoro ljudi, izjavio je guverner Teherana Mohsen Mansuri za državnu televiziju.

Australija, Poplave
foto: Profimedia

Poplave su i danas pustošile severne oblasti provincije Teheran, rekao je on, dodajući da uprkos ponovljenim upozorenjima, planinari i dalje idu ka Firuzu Ku.

Grad Firuz Ko, koji je udaljen oko 140 kilometara od Teherana, omiljeno je utočište za turiste zbog hladnih letnjih temperatura, a staze u ovoj oblasti su popularne među planinarima.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.