TRAGIČNO: Pronađena tela nakon PREVRTANJA ČAMCA!
Čamac, Foto: Rina

užas

TRAGIČNO: Pronađena tela nakon PREVRTANJA ČAMCA!

Oko 18 preživelih afričkog porekla je privedeno, posle operacije čišćenja u zoni gde je potonuo čamac.

Objavljeno:

Osam migranata je stradalo kada se njihov čamac prevrno kod južne obale Maroka dok su pokušavali da stignu do španskih Kanarskih ostrva, javile su danas marokanske lokalne vlasti.

"Tela osam ilegalnih migranata izvučena su danas posle potapanja njihovog gumenog čamca blizu obalskog pojasa kod opštine Akfenir", navele su vlasti Tarfaje na jugu Maroka.

Oko 18 preživelih afričkog porekla je privedeno, posle operacije čišćenja u zoni gde je potonuo čamac.

Otvorena je istraga da se utvrde okolnosti pod kojima je organizovana ta ilegalna operacija sa migrantima.Osam izvučenih tela prebačeno je u mrtvačnicu bolnice u Lajuneu, glavnom gradu Zapadne Sahare.

Uviđaj, Reka, Drina, Forenzičar
foto: Profimedia

Maroko, koji se nalazi na severozapadnom vrhu Afrike, tranzitna je zemlja za mnoge migrante koji pokušavaju da stignu do Evrope sa njegove atlantske ili sredozemne obale, ili prelaskom ograda koje dele Maroko od španskih enklava Seuta i Melilja, jedine granice sa Evropskom unijom na afričkom kontinentu.

Pre mesec dana 23 migranta izgubila su život dok su pokušavala du upadnu u Melilju. To je najveći broj stradalih ikad zabeležen na granicama izmedju Maroka i dve španske enklave.

Prema nevladinoj organizaciji Kaminado Fronteras gotovo 1.000 migranata je stradalo ili nestalo u moru u prvom polugodištu ove godine tokom pokušaja prelaska ka Španiji. To je upola manje nego u istom periodu 2021, kada je stradalo 2.087 ljudi, posle normalizacije diplomatskih odnosa izmedju Rabata i Madrida.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.