DRAMA NA PECANJU: Riba teška 45 kilograma velikom brzinom iskočila iz vode I NAPRAVILA UŽAS, POVREĐENA ŽENA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

horor

DRAMA NA PECANJU: Riba teška 45 kilograma velikom brzinom iskočila iz vode I NAPRAVILA UŽAS, POVREĐENA ŽENA!

Poput sabljarke, prepoznatljive su po izduženim, šiljatim nosevima

Objavljeno:

Žena iz Merilenda odvedena je u bolnicu nakon što je na pecanju kod obale Floride riba jedrenjak teška oko 45 kilograma iskočila iz vode na njen čamac i povredila je oštrim nosem (kljunom) koji liči na sečivo.

Ketrin Perkins (73) je zadobila je povrede prepona u napadu koji se dogodio prošle nedelje. Prema izveštaju odeljenja šerifa okruga Martin koji je Gardijan dobio u ponedeljak, ona je rekla da se riba kretala tako brzo da nije imala vremena da reaguje.

Luis i Dominik, koji su bili na brodu, pružili su prvu pomoć povređenoj Perkins. Pritisli su ranu da zaustave krvarenje, a potom su pozvali hitnu pomoć i uputili se ka obali odakle je povređena žena prebačena u obližnju bolnicu.

"Luis i Dominik su rekli da je riba iskočila iz vode i ubola Ketrin u predelu prepona dok je stajala pored centralne konzole, navodi se u izveštaju šerifa.

Može da razvije brzinu od 110 kilometara na sat

Riba jedrenjak važi za najbržu ribu u okeanu, sposobnu da pliva brzinom od 110 kilometara na sat, naraste 3,3 metra i teži čak 80 kilograma.

Poput sabljarke, prepoznatljive su po izduženim, šiljatim nosevima. Stručnjaci za životinje savetuju ljude da ih ne izvlače iz vode.

Kako je opisao National Geographic, oni su „plave do sive boje sa belim donjim stomakom. Ime su dobili po spektakularnom leđnom peraju koje se proteže skoro celom dužinom njihovog tela.

Studija iz 2014. godine opisuje kako ribe jedrenjak koriste svoj kljun za lov, "da bi ili udarile po pojedinačnim ciljevima plena ili da probiju jato [sardina] snažnim bočnim pokretima koje karakteriše jedno od najvećih ubrzanja ikada zabeleženo kod vodenih kičmenjaka. Nalaze se blizu površine okeana, obično daleko od kopna, hraneći se jatima manjih riba poput sardina, lignjama i hobotnicama".

Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride kaže da su ove ribe "poznate po akrobatskim skokovima i pokušajima da se oslobode udice".

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.