SEVERNI TOK PONOVO RADI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

odlične vesti

SEVERNI TOK PONOVO RADI!

Prethodno je šef nemačke Savezne mrežne agencije Klaus Miler izjavio da će isporuke gasa iz Rusije gasovodom „Severni tok“ u četvrtak, 21. jula, iznositi 30 odsto maksimalnog kapaciteta gasovoda

Objavljeno: 08:14h

Nakon planiranog tehničkog održavanja počeo je sa radom gasovod „Severni tok“, prenosi agencija „Frans pres“, koja se poziva na operatora

Prijem gasa kroz Severni tok od strane Nemačke nastavljen je u 6 sati jutros na terminalu u Grajfsvaldu, saopštili su operatere nemačkih gasovoda OPAL i NEL.

Operater gasovoda „Nord Strim AG“ ranije je objavio da se obnavljanje isporuka ruskog gasa u Evropu gasovodom „Severni tok“ očekuje u četvrtak nakon desetodnevne obustave zbog planiranih radova na održavanju gasovoda, koji su uključivali testiranje mehaničkih komponenti i automatizovanog sistema.

Gas
foto: Printscreen/RTS

Prethodno je šef nemačke Savezne mrežne agencije Klaus Miler izjavio da će isporuke gasa iz Rusije gasovodom „Severni tok“ u četvrtak, 21. jula, iznositi 30 odsto maksimalnog kapaciteta gasovoda. Ranije je govorio da će se koristiti 40 odsto kapaciteta gasovoda.

Kompanija „Opal Gastransport GmBH – operator gasovoda „Opal“ koji prima gas iz „Severnog toga“, takođe je saopštila da će ruski gasovod raditi samo sa 40 odsto kapaciteta, kao što je to bilo i pre remonta.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.