POLICIJA BRUTALNO PRETUKLA AFROAMERIKANCA ZBOG BIZARNOG RAZLOGA: Isplivao jeziv SNIMAK, ovo je UŽAS! (VIDEO)
Afroamerikanac, Foto: Printscreen/Youtube/Police Abusing Powers

SKANDAL

POLICIJA BRUTALNO PRETUKLA AFROAMERIKANCA ZBOG BIZARNOG RAZLOGA: Isplivao jeziv SNIMAK, ovo je UŽAS! (VIDEO)

Međutim, policajci nastavljaju da ga udaraju. U jednom trenutku njegov prijatelj, koji je uhapšen zajedno sa njim, počinje da zapomaže i da ih moli da prestanu

Objavljeno: 14:52h

Britanska policija brutalno je pretukla Afroamerikanca (21) prilikom hapšenja zbog krađe bicikla. Video prebijanja masovno se širi internetom i ponovo je pokrenuo pitanje prekomerne upotrebe sile od strane policije.

Na snimku se vidi kako policija hapsi dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni za krađu bicikala. Afroamerikanca bacaju na pod, a on im govori da je bicikl zapravo njegov, piše Miror.

Međutim, policajci nastavljaju da ga udaraju. U jednom trenutku njegov prijatelj, koji je uhapšen zajedno sa njim, počinje da zapomaže i da ih moli da prestanu.

Rejčel Henri snimila je incident iz svoje kuće i tvrdi da je hitna pomoć pozvana nakon što se muškarac onesvestio. Sugerisala je da je pristup policije rasno motivisan i da ga je jedan od policajaca čak šest puta pesnicom udario u glavu.

„Čak mu je i stavio nogu na glavu. Verujem da je to bilo zbog rase mladića. Drugom dečku nisu čak ni stavljali lisice, a njegovog druga tamnije puti su brutalno tukli", rekla je Henri.

Sa druge strane policija, tvrdi da nije korišćena prekomerna sila i da je tako postupila jer se opirao hapšenju. Kako navode, policajcima je zakonski dozvoljeno da obuzdaju osumnjičenog.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.