ZAVIRITE U ORBANOV PRIVATNI ŽIVOT: Ovo su DECA mađarskog premijera, najstarija ĆERKA voli da pravi SKANDALE! (FOTO)
Viktor Orban, Foto: Printscreen/dailymail.co.uk, EPA/LAJOS SOOS HUNGARY OUT, Twitter, Profimedia

PRIVATAN ŽIVOT

ZAVIRITE U ORBANOV PRIVATNI ŽIVOT: Ovo su DECA mađarskog premijera, najstarija ĆERKA voli da pravi SKANDALE! (FOTO)

Imao je samo 26 godina kada je održao čuveni govor u kome je osudio Sovjetski Savez i zahtevao povlačenje ruskih trupa iz Mađarske

Objavljeno:

Viktor Orban rođen je 31. maja 1963. godine, a on je mađarski političar kao i premijer te države od 2010. godine.

Orban je studirao na Univerzitetu Eotvos Lorand i kratko na Univerzitetu u Oksfordu pre nego što je ušao u politiku nakon revolucija 1989. On je bio na čelu reformističkog studentskog pokreta, Alijanse mladih demokrata (Fiatal Demokratak Szovetsege), novonastalog Fidesa. Orban je postao nacionalno poznat nakon što je 1989. održao govor na ponovnom sahranjivanju Imrea Nađa i drugih mučenika revolucije 1956. godine, u kojem je otvoreno zahtevao da sovjetske trupe napuste zemlju.

Imao je samo 26 godina kada je održao čuveni govor u kome je osudio Sovjetski Savez i zahtevao povlačenje ruskih trupa iz Mađarske.

Nakon prelaska Mađarske na višestranačku demokratiju 1990. godine, izabran je u Narodnu skupštinu i vodio je Fidesov parlamentarni klub do 1993. Pod njegovim vođstvom, Fides se pomerio sa svoje prvobitne centralne, klasične liberalne, proevropske platforme ka desničarskoj nacionalnoj populizam.

U prvom Orbanovom premijerskom mandatu, od 1998. do 2002. na čelu konzervativne koalicione vlade, dominirala je ekonomija i ulazak Mađarske u NATO. Bio je vođa opozicije od 2002. do 2010. Orban je 2010. ponovo postao premijer nakon pobede Fidesa u velikoj većini u koaliciji sa demohrišćanima. Centralna pitanja tokom Orbanovog drugog premijerskog mandata uključivala su velike ustavne i zakonodavne reforme, evropsku migrantsku krizu, lek CEU i pandemiju COVID-19. Bio je tri puta uzastopno reizabran, 2014, 2018. i 2022. godine, a 29. novembra 2020. postao je premijer zemlje sa najdužim stažom.

Viktor Orban
foto: EPA/LAJOS SOOS HUNGARY OUT

8. decembra 2021. postao je aktuelni šef vlade sa najdužim stažem u Evropskoj uniji.

Fridom haus je snizio rejting zemlje sa „slobodne“ na „delimično slobodnu“. Orban brani svoju politiku kao „neliberalnu demokratiju“. Kao rezultat toga, Fides je suspendovan iz Evropske narodne partije od marta 2019. do marta 2021, kada je Fides napustio EPP.

1 / 7 Foto: Profimedia

A sada ćemo da zavirimo malo u privatni život mađarskog premijera, Viktora Orbana!

Orban porodično stablo
foto: Wikipedia

Orban se često izjašnjava da njegova politika odražava važnost porodice. Često obajvljuje fotografije sa svojom decom na svom Fejsbuk ili Instagram profilu. Dvoje od petoro dece, baš i ne voli ovu naviku svog oca.

Orban se oženio pravnicom Anikom Levai 1986. godine.

Par ima petoro dece.

Orban je član kalvinističke mađarske reformisane crkve, dok su njegova žena i njihovo petoro dece odgajani kao rimokatolici.

Njihova najstarija ćerka je Rahel Orban. Rođena je 1989. godine 18. maja kao prvo dete Viktora Orbana i Anika Levai u Tatabanji. Završila je Varosmajor gimnaziju.

U leto 2006. završila je semestar na Univerzitetu u Sijeni (Universita per Stranieri) u Italiji. Godine 2007. primljena je na Univerzitet Korvinus u Budimpešti , smer turizam i ugostiteljstvo . U proleće 2008 . studirala je na Univerzitetu Sorbona u Parizu . Godine 2010. završla je letnji semestar na američkom univerzitetu u Bostonu. Godine 2011. studirala je na Univerzitetu Žan Mulen u Lionu.Diplomirala je turizam i hotelijerstvo 2013 . Od 2012. do 2014. godine radila je u hotelu Kempinski Corvinus na poziciji menadžera prodaje.

Rahel je veoma uticajna u mađarskoj trgovinskoj industriji, 2019. godine njena imovina je procenjena na 108 miliona evra.

Iste godine pojavila se na listi najbogatijih Mađara.

Od 2013. godine, udata je za preduzetnika Tiborča Ištvana.

Fotografije sa glamuroznog venčanja koje su kružile društvenim mrežama uglavnom je objavljivao ponosni tata.

Njen suprug Tiborč Ištvan vlasnik je kompanije „Elios“ koja je optužena za dobijanje nepravednih prednosti na javnim tenderima.

Nažalost Orbanova ćerka je poznata i po jednom skandalu iz 2018. godine.

Mađarski portal „Nyugati Feny“ objavio je ekskluzivne fotografije na kojima se vidi tada trudna ćerke mađarskog premijera kako na hrvatskom auto-putu baca prljavu pelenu na travu umesto u kantu.

Gaspar Orban jedini sin mađarskog premijera je takođe mađarski advokat kao i njegova majka, vojnik, verski vođa i bivši profesionalni fudbaler. Igrao je za fudbalsku akademiju Ferenc Puškaš 2014. godine. Osnivač je verske zajednice pod nazivom Felhaz. Gaspar retko daje intervjue, osim o svojoj veri u Boga.

Gaspar je preuzeo novu funkciju u mađarskoj vojsci, što je potencijalni znak da otac i sin ipak nisu toliko udaljeni. Iako se godinama pričalo kako su u lošim odnosima.

Orban ima tri mlađe ćerke (Sara, Roza, Flora) i tri unuke (Rahelova deca Aliz i Anna Adel; Sarina ćerka Johana).

Sara Orban udala se 2017. godine, kada je imala 23 godine. Venčanje je bilo tajno.

Njen suprug je Tamas Szokira, koji je prethodno bio na čelu sekretarijata u Ministarstvu ekonomije i radio u Briselu kao asistent Tibora Navracsicsa, člana Evropskog parlamenta.

Orban se povodom venčanja ćerke Sare oglasio i na Fejsbuku.

„Ocu je uvek teško kada mu ćerku odvedu, ali takav je redosled u životu, pa se polako navikavam na to osećanje. Čestitam Sari i Tomasu“, napisao je on.

Mlada je na ceremoniju stigla u sivom „Jaguaru“ baš kao i njena sestra Rahel na svom venčanju.

Roza Orban rođena je 24. oktorba 2000. godine.

Fiora Orban rođena je 14. maja 2004 godine ona je ujedno i najmlađa ćerka mađarskog premijera.

Njihovi životi nisu medijski ispraćeni, ali se one ipak pojavljuju u javnosti sa svojim ocem.

I za kraj:

” To su jaki lideri koji veruju u Boga, porodicu i svoje zemlje.

To su lideri koji su zaista uloženi u budućnost ”

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media