ZBOGOM DOLARIMA? Novi sporazum između Irana i Rusije na POMOLU
Ilustracija, Foto: Profimedia

novac

ZBOGOM DOLARIMA? Novi sporazum između Irana i Rusije na POMOLU

Zvaničnik je rekao i da je samo u poslednjih nekoliko meseci trgovinska razmena između Rusije i Irana povećana za 31 odsto

Objavljeno:

Kako navode iz Moskve, dve zemlje bi uskoro mogle da sklope sveobuhvatan sporazum o saradnji, pošto jačaju veze, preneo je Sputnik International.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov obratio se prilikom posete Vladimira Putina Iranu, navodeći da su Moskva i Teheran pouzdani dugogodišnji partneri.

On je takođe naglasio da će dve zemlje postepeno napuštati praksu korišćenja američkih dolara za procenu obima bilateralne trgovine, prenosi B92.

"Svi znamo da su trgovinsko-ekonomski odnosi dve zemlje prošle godine premašili četiri milijarde američkih dolara, iako je možda pogrešno računati to u američkim dolarima, a vremenom ćemo se verovatno udaljavati od ove prakse kako razvijamo našu saradnju u bankarskom finansijskom sektoru", rekao je Peskov u intervjuu za iransku državnu televiziju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Zvaničnik je rekao i da je samo u poslednjih nekoliko meseci trgovinska razmena između Rusije i Irana povećana za 31 odsto.

Bonus video:

00:46

PALA MASKA ĐUKANOVIĆA! Stručnjaci raskrinkali licemera Mila na Kurir TV: Nije ni slutio da će ovo otkriti OSTAĆETE BEZ TEKSTA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.