VANREDNO STANJE U ŠRI LANCI!
Socijalni nemiri u Šri Lanci, Foto: Profimedia

SOCIJALNI NEMIRI

VANREDNO STANJE U ŠRI LANCI!

Parlament je u petak prihvatio ostavku Radžapakse, koji je prvo pobegao na Maldive, a odatle u Singapur nakon što su stotine hiljada antivladinih demonstranata pre nedelju dana izašle na ulice Kolomba i zauzele njegovu službenu rezidenciju i kancelarije

Objavljeno:

Vršilac dužnosti predsednika Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je vanredno stanje, objavila je kasno u nedelju vlada, koja nastoji da uguši socijalne nemire i da se uhvati u koštac sa ekonomskom krizom koja je zahvatila ostrvsku državu.

U saopštenju se navodi da je "to je svrsishodno u interesu javne bezbednosti, zaštite javnog reda i održavanja snabdevanja i pružanja usluga od suštinskog značaja za život zajednice", prenosi Rojters.

Svrgnuti predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa, koji je prošle nedelje pobegao u inostranstvo da bi izbegao narodnu pobunu protiv njegove vlade, rekao je da je preduzeo "sve moguće korake" da spreči ekonomsku krizu koja je zahvatila zemlju.

1 / 8 Foto: Profimedia

Parlament je u petak prihvatio ostavku Radžapakse, koji je prvo pobegao na Maldive, a odatle u Singapur nakon što su stotine hiljada antivladinih demonstranata pre nedelju dana izašle na ulice Kolomba i zauzele njegovu službenu rezidenciju i kancelarije.

Parlament Šri Lanke sastao se u subotu radi pokretanja postupka izbora novog predsednika.

U zemlju je stigla i preko potrebna pošiljka goriva koja će ublažiti nestašicu goriva.

Vikremesinghe, saveznik Radžapakse, jedan je od glavnih kandidata da preuzme predsedničku funkciju, ali demonstranti traže da i on ode, što vodi ka potencijalnim daljim nemirima ako bude izabran.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.