POJAVILA SE CRNA KUTIJA? Na mestu pada aviona pronađeno 7 od 8 tela nastradalih
Pad aviona, Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

detalji

POJAVILA SE CRNA KUTIJA? Na mestu pada aviona pronađeno 7 od 8 tela nastradalih

Naveo je da je to zaključak istrage koju su sproveli službenici specijalne nuklearno-biološko-hemijske odbrambene kompanije GETE koji su stigli iz Atine

Objavljeno: 19:16h

Pronađeno je sedam od osam tela iz smrtonosnog Antonova, koji se u zoru srušio u Kavali, saopštio je komandant bataljona za deminiranje.

Prema njegovim rečima, izvučena su tri tela, a pronađen je i predmet za koji se veruje da je crna kutija, piše Protothema.

Tokom istrage sprovedene na mestu pada ukrajinskog aviona Antonov An-12BK kod grada Kavala na severu Grčke, nisu pronađeni opasni materijali, izjavio je ranije danas predstavnik za štampu Vatrogasne službe Janis Artofios.

On je na konferenciji za novinare ranije rekao da je jedno telo izvučeno i identifikovano, dok je drugo u procesu izvlačenja iz olupine, prenosi Protothema.

- Druga faza je počela. Pripadnici vojske i 30 vatrogasaca formiraće bezbedne prolaze za transport i dekontaminaciju tela - istakao je Artofios.

U isto vreme se nastavlja operacija lociranja i izvlačenja preostalih šest tela. Sve žrtve su ukrajinski državljani.

I gradonačelnik opštine Pangea, kojoj pripadaju dva sela u blizini nesreće, Filipos Anastasijadis izjavio je da bela supstanca nepoznatog porekla koja je otkrivena u zoni pada letelice nije radioaktivan ili biološki materijal opasan po zdravlje ljudi.

1 / 5 Foto: Profimedia

Naveo je da je to zaključak istrage koju su sproveli službenici specijalne nuklearno-biološko-hemijske odbrambene kompanije GETE koji su stigli iz Atine.

Ova činjenica otvara put za pristup telima osmočlane posade aviona, koja će biti odvezena na veštačenje u Komotini, odakle će biti predata diplomatskim predstavnicima Ukrajine u Grčkoj.

U isto vreme, timovi bataljona za deminiranje nastavljaju težak zadatak lociranja municije koja je rasuta oko olupine aviona.

Bonus video:

15:30

POPODNEVNI DNEVNIK 17.07.2022.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.