OKO 700 SRBA ZAROBLJENO NA KRITU: Veliki požar bukti od petka i ne smiruje se
Ilustracija, Foto: Profimedia

alarmantno!

OKO 700 SRBA ZAROBLJENO NA KRITU: Veliki požar bukti od petka i ne smiruje se

Požar, koji je izbio u oblasti između sela Orne i Krija Vrisi u opštini Agios Vasilios, juče je, prema pisanju grčkog lista Katimerini, gasilo 110 vatrogasaca

Objavljeno:

Grčki vatrogasci i juče su nastavili da se bore s velikim požarom koji je izbio u petak rano ujutro u prefekturi Retimno na ostrvu Krit, mestu u kom trenutno boravi oko 700 građana Srbije.

Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta), kaže da se niko od naših turista tamo nije čak ni na dim požalio.

- Požar koji bukti je u brdu. Niko od naših turista koji su tamo otputovali na odmor nije ugrožen. Svaka grupa koja je tamo otputovala sa bilo kojom od naših agencija ima svog predstavnika i oni redovno javljaju kakvo je stanje. U ovom slučaju, niko od naših sugrađana nije se požalio da je u opasnosti, vatra nije ni blizu smeštajnih kapaciteta.

Podsetimo, požar, koji je izbio u oblasti između sela Orne i Krija Vrisi u opštini Agios Vasilios, juče je, prema pisanju grčkog lista Katimerini, gasilo 110 vatrogasaca, iz pet brigada sa 33 vozila. Njihov rad iz vazduha podržava pet helikoptera.

1 / 6 Foto: Profimedia

Inače, od meštana iz sedam sela već je zatraženo da se iz predostrožnosti evakuišu, iako u požaru nije izgorela nijedna kuća. Gašenje požara ometa jak vetar, navodi list Katimerini.

Bonus video:

24:03

CENTRALNI DNEVNIK 16.07.2022.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.