OD UTORKA PO PODNE DO SREDE UJUTRO: Si Đinping izvršio inspekciju grada Urumćija u Sinđijangu
Kina, Foto: Kineski radio Internacional

PONDELI RAPORT PREDSEDNIKU

OD UTORKA PO PODNE DO SREDE UJUTRO: Si Đinping izvršio inspekciju grada Urumćija u Sinđijangu

Si se obavestio o radu na negovanju talenata, koordinaciji odgovora na kovid 19 sa ekonomskim i društvenim razvojem, promovisanju etničkog jedinstva i napretka i konsolidovanju osećaja zajedništva za kinesku naciju, između ostalog.

Objavljeno:

Predsednik Si Đinping obišao je od utorka po podne do srede ujutru univerzitet, oblast međunarodne kopnene luke, stambenu zajednicu i muzej u Urumćiju, glavnom gradu Autonomnog regiona Sinđijang Ujgur na severozapadu Kine. Predsednik Si je posetio Univerzitet Sinđijang, područje međunarodne kopnene luke Urumći, zajednicu Gujuensijang u okrugu Tijenšan i Muzej Sinđijanga.

Kina
foto: KINESKI RADIO INTERNACIONAL

Si se obavestio o radu na negovanju talenata, koordinaciji odgovora na kovid 19 sa ekonomskim i društvenim razvojem, promovisanju etničkog jedinstva i napretka i konsolidovanju osećaja zajedništva za kinesku naciju, između ostalog. Si Đinping je rekao da kako saradnja „Pojas i put“ napreduje, Sinđijang više nije udaljeni ugao, već centralno područje i čvorište. Si je to rekao u utorak po podne kada je posetio područje međunarodne kopnene luke Urumći, u gradu Urumćiju, glavnom gradu Autonomnog regiona Sinđijang Ujgur u severozapadnoj Kini.

Kina
foto: KINESKI RADIO INTERNACIONAL

Si je rekao da je napravljen veliki napredak od kada je predložena Inicijativa ''Pojas i put''. Si je rekao osoblju u oblasti kopnene luke da je njihov rad od velikog značaja. Priznavši napredak koji su postigli, Si ih je ohrabrio da rade za još veći uspeh. Si je u sredu ujutru posetio stambenu zajednicu Gujuensijang u okrugu Tijenšan.

Kina
foto: KINESKI RADIO INTERNACIONAL

Napomenuvši da se mnogo posla mora obaviti oslanjajući se na zajednice, Si je pozvao vlasti da ulože više napora u rad na nivou zajednice kako bi bolje naučili i odgovorili na potrebe ljudi. Si Đinping je u sredu ujutru gledao emisiju kirgijske etničke manjine Manas u Muzeju AR Sinđijanga. Si je rekao da se obimna i duboka kineska civilizacija sastoji od izuzetnih kultura različitih etničkih grupa.

Kina
foto: KINESKI RADIO INTERNACIONAL

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.