AMERIKANAC UMALO STRADAO ZBOG SELFIJA: Poleteo za TELEFONOM, a spasioci ga JEDVA IZVUKLI!
Vulkan, Foto: Profimedia

UŽAS

AMERIKANAC UMALO STRADAO ZBOG SELFIJA: Poleteo za TELEFONOM, a spasioci ga JEDVA IZVUKLI!

Italijanski stručnjaci Vezuv smatraju jednim od najopasnijih vulkana na svetu.

Objavljeno:

Poseta Italiji za dvadesettrogodišnjeg Amerikanca mogla se završti tragično, ali zahvaljujući spasiocima ostao je živ, kada mu je u aktivni vulkan Vezuv upao telefon, a u pokušaju da ga izvuče upao i on.

Zahvaljujući sreći uspeli su da ga izvuku i da prođe sa lakšim povredama. Uprkos tome pošto je upao u vulkan, poslat je na dalje lečenje i preventivno ispitivanje.

Ovo putovanje mladi Amerikanac pamtiće za čitav život prenosi slovenački portal 24ur. Tokom posete jednom od najpopularnijih mesta u Italiji vulkanu Vezuv, koji je posle Etne najaktivniji vulkan u Evropi, dok je pravio selfi, njemu je iz ruke ispao telefon i pao pravo u vulkan.

Mladi Amerikanac je pokušao da izvuče telefon iz kratera i sam je upao u njega, javlja Skaj njuz. Na njegovu sreću, pao je samo nekoliko metara duboko. Vodiči na Vezuvu uz pomoć spasilačkog helikoptera spustili su se sajlom u vulkan iz koga su izvukli Amerikanca.

Kasnije istragom je utvrđeno da se Amerikanac i trojica njegovih rođaka krenuli zabranjenim putem, a ne utvrđenom stazom prema vrhu vulkana.

Italijanski stručnjaci Vezuv smatraju jednim od najopasnijih vulkana na svetu. U podnožju ovog vulkana živi 60.000 stanovnika, a njegova aktivnost posredno utiće na još tri miliona građana Italije koji žive u oblasti Napulja. Inače Vezuv je jedni kontinentalni vulkan, ako se izuzme Etna na Siciliji koji povremeno izbacuje lavu u poslednjih 100 godina.

(Espreso/24ur)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.