UGURAO DEVOJKU U KOFER, PA JOJ URADIO NEŠTO JEZIVO: Ono što je rekao POLICIJI sve je ŠOKIRALO
Valeri Rejes, Foto: Greenwich Police Department

JEZIV ZLOČIN

UGURAO DEVOJKU U KOFER, PA JOJ URADIO NEŠTO JEZIVO: Ono što je rekao POLICIJI sve je ŠOKIRALO

Nije poznato zašto je Havijer ubio Valeri, preneo je “Miror”

Objavljeno:

Havijer Da Silva Rohas ugurao je svoju bivšu devojku Valeri Rejes u mali crveni kofer i ostavio je da se uguši pored puta u Grinviču u Konektikatu.

Valeri (24) je radila u knjižari u Istčester u Njujorku, a želela je da postane majstor za tetovaže. Havijera, migranta sa državljanstvom Venecuele i Portugala koji je u potrazi za boljim životom stigao do Kvinsa, upoznala je u januaru 2018. Havijer je radio u restoranu ali je bio u zemlji ilegalno jer mu je viza istekla, piše “Miror”.

Par je stupio u vezu, ali se ona okončala nakon svega tri meseca. Valerina porodica je govorila da je “tvrdoglavi” Havijer više zainteresovan za tu vezu od nje, što je dovelo do tenzija. Valeri je obustavila svaku komunikaciju sa njim i odbijala njegove pozive na razgovor.

Kad se Valeri nije pojavila na poslu krajem januara 2019, prijavljen je njen nestanak. Nije viđena dva dana i njena okolina se zabrinula. Majka Norma Sančez tvrdila je da joj je ćerka u poslednjem razgovoru preko telefona rekla da se plaši da će je neko ubiti.

Valeri nije rekla zašto to misli, ali je bila vidno uplašena. Iako je majka insistirala da joj objasni, nije otkrila više detalja. Norma je planirala da je ispita tokom planiranog šopinga, ali kad joj se ćerka nije pojavila pretpostavila je da se predomislila.

A onda je 5. februara grupa putara pronašla njeno telo u Grinviču u Konektikatu, oko 16 kilometara od njene kuće. Radnici su zapazili crveni kofer u šumi, oko šest metara dalje od puta. U njemu je bilo telo.

Valerine ruke i noge su bile vezane lepljivom trakom i kanapom pre nego što je stavljena u kofer. Više traka je stavljeno preko njenih usta i postoje tragovi povrede na glavi i modrica na licu. Mrtvozornik je zaključio da je umrla od gušenja.

Nedelju dana kasnije je otkriveno da je neko koristio njenu bankovnu karticu da povuče novac sa računa. Na snimku nadzorne kamere video se muškarac sa kapuljačom u iznajmljenom vozilu a osoba koja ga je iznajmila bio je upravo Havijer, navodi “Miror”.

Nakon hapšenja, policija je ustanovila da se njegov DNK podudara sa uzorkom pronađenim na ručki kofera i ispod Valerinih noktiju. Havijer je priznao da ju je posetio krajem januara. Iako nisu bili zajedno devet meseci, tvrdio je da su imali “grub odnos” i da je ona pala i povredila glavu. Rekao je da se uspaničio i vezao je, a potom stavio u kofer i bacio ga.

Istražitelji mu nisu poverovali – ako je nesreća, zašto nije pozvao hitnu pomoć? Valeri, takođe, nije umrla od povrede već gušenja.

Ono što se zaista dogodilo je da je Havijer otišao do Valerinog stana u iznajmljenom automobilu, a pre toga je na mobilnom isključio lokaciju, kako bi prikrio tragove. U stanu je došlo do svađe, Valeri je pretrpela udarac u glavu. Bila je živa dok ju je vezivao i stavljao u kofer.

Osim kofera sa njenim telom, u šumu je bacio i telefon, a nekoliko sati nakon njene smrti povukao je novac sa njenog računa – ukupno 5.350 dolara. Prodao je i njen “ajped”. Havijer (25) je optužen za otmicu koja je za posledicu imala smrt, a u februaru 2020. se izjasnio krivim na sudu u Njujorku.

Prema dogovoru, kojim je izbegao doživotnu robiju ili smrtnu kaznu, osuđen je na 30 godina zatvora, praćeno sa dve godine nadgledanog puštanja, a posle toga će verovatno biti pušten.

Nije poznato zašto je Havijer ubio Valeri, preneo je “Miror”.

(Espreso / Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.