NIKO POJMA NEKA KOLIKO KIM IMA GODINA! Rođendan proslavlja tajno, a razlog je...(FOTO)
Foto: Reuters

krije kao zmija noge

NIKO POJMA NEKA KOLIKO KIM IMA GODINA! Rođendan proslavlja tajno, a razlog je...(FOTO)

Lider Severne Koreje Kim Džong Un krije svoje prave godine i tajno proslavlja svoj rođenda
Objavljeno:

Lider Severne Koreje Kim Džong Un krije svoje prave godine i tajno proslavlja svoj rođendan, saopštila je agencija „Jonhap“ pozivajući se na severnokorejskog diplomatu Te Jung Hoa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Razlog zbog kog severnokorejski lider skriva godinu rođenja od javnosti je da bi kontrolisao starije zvaničnike koji bi mogli da posumnjaju u njegov autoritet kada bi saznali koje je njegovo pravo godište, kaže ovaj diplomata.

Stoga se rođendan Kim Džong Una ne proslavlja zvanično, iako svi znaju da je 8. januara. Pretpostavlja se da je prema različitim izvorima ove godine Kim Džong Un napunio 33, 34, ili 35 godina.

foto: Reuters

Ukoliko bi se objavilo Kimovo tačno godište, on bi mogao da ima problema sa zvaničnicima koji su 30-40 godina stariji od njega“, rekao je Te Jung Ho za novine.

Kim ima apsolutnu vlast u Severnoj Koreji, tako da ne bi trebalo da zvaničnici posumnjaju u njegovu moć zbog njegovih godina.

On kada je preuzeo vlast 2011, Kim Džong Un ima potpunu vlast u zemlji i pogubio je više od sto vojnih i državnih zvaničnika koji su se usudili da ga kritikuju.

foto: AP

Trenutni lider Severne Koreje ima starijeg brada Džong Čula, ali on nema neki poseban status u Vladi.

(Espreso.co.rs/Sputnik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.