ZATVOREN GASOVOD NEMAČKOJ: Zavrnuti SVI tokovi, očekuju NAJGORI SCENARIO!
Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

ZAVRNUTA SLAVINA

ZATVOREN GASOVOD NEMAČKOJ: Zavrnuti SVI tokovi, očekuju NAJGORI SCENARIO!

Gasovod će biti zatvoren na 10 dana počevši od danas...

Objavljeno:

Obustavljen je dotok ruskog gasa u Nemačku kroz gasovod Severni tok Baltičko more. Gasovod će biti zatvoren na 10 dana počevši od ponedeljka zbog rutinskog održavanja. Za to vreme će prestati svi tokovi gasa kroz gasovod. Kako javljaju iz kompanije, obustava je prethodno dogovorena sa svim partnerima.

Ministar privrede Robert Habek izrazio je strah da Rusija i nakon remonta neće više isporučivati gas. Nemački vicekancelar i ministar privrede Habek rekao je da očekuje i najgori scenario.

"Sve je moguće, sve se može dogoditi. Može biti da će biti isporučivano više gasa, više nego ranije, ali može doći i do potpune obustave isporuka", podvukao je on.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Prošlog meseca, ruski energetski gigant smanjio je količine gasa koji se isporučuje Nemačkoj preko cevi za 60% zbog operativnih problema, uzrokovanih nemogućnošću da se servisirana turbina vrati na vreme iz Kanade. Međutim, nemački ministar ekonomije Robert Habek je tvrdio da je to "politička odluka".

Poslednjih godina, nedostatak snabdevanja Severnim tokom zbog održavanja kompenzovan je povećanim protokom kroz Ukrajinu ili Poljsku. Međutim, razni zvaničnici i predstavnici industrije rekli su za Finanšal Tajms da se plaše da Rusija to možda neće učiniti ovog puta, ostavljajući kontinent da se suoči sa nestašicom gasa.

Nord Stream AG, koji je u većinskom vlasništvu Gazproma, insistira da su informacije o održavanju na odgovarajući način obelodanjene u skladu sa Uredbom EU o integritetu i transparentnosti tržišta energije na veliko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.