STRAVIČNI PRIZORI IZ ZOO VRTA: Životinje u KATASTROFALNOM stanju, gladni lavovi od NEMOĆI PROŽDIRU SAMI SEBE! VIDEO
Lav, Foto: Printscreen/Twitter/@azcarmx

pakao na zemlji

STRAVIČNI PRIZORI IZ ZOO VRTA: Životinje u KATASTROFALNOM stanju, gladni lavovi od NEMOĆI PROŽDIRU SAMI SEBE! VIDEO

Na pojedinim objavama vide se izgladneli lavovi koji od nemoći grizu vlastite repove

Objavljeno: 23:36h

Uznemirujući prizori iz udruženja za životinje u Meksiku obilaze svet, a prikazuju životinje u katastrofalnom stanju, izgladnele do te mere da su čak počele da proždiru sopstvene delove tela. U opisu stranice udruženja Black Jaguar-White Tiger (BJWT) iz Meksika stoji kako ono "neumorno radi na spašavanju, rehabilitaciji i brizi o životinjama", međutim, ispostavilo se da je sve suprotno od toga.

Nakon fotografija mršavih, uznemirenih i povređenih lavova koje su počele da kruže internetom, više organizacija za zaštitu prava životinja prijavilo je ovo udruženje policiji, a ranije prošle sedmice tamo su upali i istražitelji kako bi preduzeli potrebne mere. Njen vlasnik Eduardo Serio, navodno je pobegao, prenosi Mirror.

„Mesto je sada pod kontrolom vlasti, vlasnik je begunac od pravde, nigde se nije pojavio. Upravo smo imali sastanak s vlastima Meksiko Sitija kako bi veterinari mogli da počnu da spašavaju iscrpljene životinje“, rekao je aktivista za životinje Arturo Islas Aljende koji je ovo mesto nazvao „paklom na zemlji“.

Na pojedinim objavama vide se izgladneli lavovi koji od nemoći grizu vlastite repove.

Nekima nedostaje oko, uho, stravično su mršave i dehidrirane. Ukratko, sve potkrepljuje činjenicu da životinje žive u jadnim uslovima bez hrane, veterinara ili odgovarajućeg prostora za kretanje.

"Sve je počelo s radnikom koji je nedavno otpušten i imao je mnogo video dokaza koji pokazuju zlostavljane životinje", rekao je predsednik Udruženja zooloških vrtova Ernesto Zazueta. "Imamo užasna svedočanstva da su neke životinje bile žrtvovane, dok su se druge proždirale kako bi izbegle glad", izvestili su istražioci.

Tokom svog upada, užasnuti inspektori pronašli su jame sa, kako veruju, kostima i ostacima više od 200 divljih mačaka.

"Postoje rupe s kostima zakopanih životinja. Udruženje je reklo kako ima 400 mačaka, juče je izvršeno prebrojavanje s vlastima i evidentirano je samo između 180 i 190, manje od polovine njih je živo", dodao je Aljende.

On tvrdi da je vlasnik Eduardo ilegalno prodavao mladunčad lavova, tigrova i leoparda, kao i da mesecima nije plaćao zaposlene. Takođe, udruženje nije imalo ispravne papire niti pravne dozvole, već je sve radilo "tajno".

BJWT primilo je i milione dolara donacija, uključujući i slavne osobe, koje nisu stigle do životinja i povezane su s utajom poreza.

Organizacije, kao i vlasti daju sve od sebe kako bi pomogli ugroženim bićima, dok je Serio pod istragom i za njim se traga zbog zlostavljanja životinja.

"Eduardo Serio, vlasnik Black Jaguar-White Tiger, traži se zbog ekstremnog napuštanja i zlostavljanja stotina divljih mačaka", zaključio je tužilac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.