DŽONSON POTROŠIO BEZOBRAZNU SUMU NA OVU STVAR? Isplivala kopija fakture za RENOVIRANJE stana, cifre su ENORMNE!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

SKANDAL

DŽONSON POTROŠIO BEZOBRAZNU SUMU NA OVU STVAR? Isplivala kopija fakture za RENOVIRANJE stana, cifre su ENORMNE!

Faktura je 2020. poslata kancelariji kabineta, koja dodeljuje godišnju naknadu od 30.000 funti za renoviranje stambenog prostora premijera

Objavljeno:

Procurela kopija fakture za renoviranje stana Borisa Džonsona u Dauning strit-u otkriva da je takozvani skandal Wallpapergate-a koštao više od 200.000 funti.

Stavke na putu uključuju zloglasne „ručno rađene“ zlatne tapete, za koje se kaže da su koštale ukupno 2.250 funti.

Premijerka i supruga Keri Džonson takođe su isprskali 500 funti na stolnjak, 3.675 funti na kolica za piće, 7.000 funti na prostirku i više od 15.000 funti na dve sofe.

Još 3.000 funti potrošeno je na „efekat boje“ za hodnik stana broj 11 – usred tvrdnji da je Džonson privatno rekao svojim pomoćnicima da je renoviranje „izvan kontrole“.

Građevinski radovi na imanju, uključujući farbanje, ukrašavanje, brušenje podnih dasaka i novi nameštaj, dodali su 30.000 funti na ukupan račun od 208.104 funti, navodi Independent.

Smatra se da je preuređenje inspirisano željom gospođe Džonson da ukloni „noćnu moru sa nameštajem Džona Luisa“ koju je ostavio prethodnik njenog supruga, Tereza ​​Mej.

Faktura je 2020. poslata kancelariji kabineta, koja dodeljuje godišnju naknadu od 30.000 funti za renoviranje stambenog prostora premijera.

Dauning strit je tada rekao da je dodatne troškove snosio Džonson lično i insistirao da sredstva Konzervativne partije nisu iskorišćena.

Za kuhinju je kupljeno još 15 rolni tapeta po ceni od 55 funti.

Među ostalim ekstravagantnim kupovinama bilo je osam tapaciranih trpezarijskih stolica koje koštaju po 1.410 funti, što je ukupno 11.280 funti.

Lampa za salon koštala je 6.000 funti - sa dodatnih 2.500 funti potrošeno na abažur.

U međuvremenu, antikna stolica je imala cenu od 4.200 funti, dok je viseća lampa u ulaznom holu koštala 4.465 funti.

Gospodin Džonson se u januaru izvinio što nije otkrio poruke između sebe i lorda Braunloua savetniku za etiku Vajthola, lordu Gejdu – koji je dao ostavku u junu nakon što je izrazio svoju „frustraciju“ zbog partigejta.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

Wallpapergate je samo jedan u nizu skandala koji su zahvatili Dauning strit i pokrenuli točkove za pad gospodina Džonsona, pošto je bio dramatično primoran da podnese ostavku juče kada se skoro 60 poslanika okrenulo protiv njega u brutalnoj pobuni.

Raskošna potrošnja Džonsonovih izazvala je bes jer su milioni ljudi bili primorani da biraju između grejanja i jela tokom ekonomske krize.

Bonus video:

02:05

OVO JE SLAVKA KOJA JE PREŽIVELA UDAR GROMA: Spasila sam supruga od sigurne smrti ALI SAM OSETILA OGROMNE POSLEDICE!

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.