TVITER OBJAVIO DA JE DOGOVOR SA MASKOM UGROŽEN: Kompanije ima keca u RUKAVU, evo kako planiraju da ga ZADRŽE!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

TVITER OBJAVIO DA JE DOGOVOR SA MASKOM UGROŽEN: Kompanije ima keca u RUKAVU, evo kako planiraju da ga ZADRŽE!

Akcije Tvitera pale oko 4 odsto

Objavljeno:

Akcije Tvitera pale su oko 4 odsto nakon što su tržišta zatvorena posle izveštaja Vašington posta u kojem se navodi da je dogovor milijardera Ilona Maska o kupovini kompanije ugrožen.

Dogovor je već bio na neizvesnoj situaciji, prema Masku, nakon što je zahtevao više informacija o procentu neželjenih naloga na platformi. Ali Post, pozivajući se na jedan neimenovani izvor, rekao je da je Maskov tim prestao da učestvuje u nekim diskusijama o finansiranju za ugovor vredan 44 milijarde dolara. Maskov tim je utvrdio da ne može da potvrdi podatke o Tviter nalogu za neželjenu poštu i sada su spremni da naprave „promenu u pravcu“, objavio je Post, pozivajući se na izvor.

Mask međutim, ne može samo da plati naknadu za raskid od milijardu dolara i ode. Tviter bi mogao da pokuša da zadrži Maska na originalnim uslovima tvrdeći da njegovi razlozi za povlačenje nisu povezani sa njegovom osnovnom delatnošću.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Tviter je ranije u četvrtak održao virtuelni brifing sa novinarima kako bi objasnio kako određuje koji od naloga na njegovoj platformi su botovi ili spam nalozi. Kompanija je saopštila da obučeni radnici koriste interne podatke i signale kako bi došli do brojke da manje od 5% njenih dnevnih aktivnih korisnika koje se mogu unovčiti svakog kvartala.

Portparol Tvitera ukazao je na raniju izjavu da kompanija „jeste i nastaviće da kooperativno deli informacije sa gospodinom Maskom kako bi izvršila transakciju u skladu sa uslovima sporazuma o spajanju. Verujemo da je ovaj sporazum u najboljem interesu svih akcionara. „Nameravamo da zatvorimo transakciju i sprovedemo sporazum o spajanju po dogovorenoj ceni i uslovima.”

Mask nije odmah odgovorio na zahtev za komentarom izveštaja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.