KOLO SREĆE SE OKREĆE: Ovako je Džonson govorio pre 12 godina, OSTAĆETE BEZ TEKSTA!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

sada njemu žele da vide leđa

KOLO SREĆE SE OKREĆE: Ovako je Džonson govorio pre 12 godina, OSTAĆETE BEZ TEKSTA!

Džonson se danas obratio javnosti ispred Dauning strita i rekao da podnosi ostavku posle manje od tri godine, ali da ostaje na mestu premijera do izbora novog lidera Konzervativne partije

Objavljeno:

U jeku dešavanja ostavke desetine ministara u Vladi Velike Britanije i ostavke koju je, naposletku, podneo premijer Boris Džonson na mesto predsednika Konzervativne stranke, isplivao je jedan članak iz 2010. godine koji je podsetio da je i Džonson sam bio na mestu onih koji sada tako žarko žele da mu vide leđa.

Naime, na društvenim mrežama se deli članak koji je Boris Džonson napisao 2010. godine o tadašnjem premijeru Gordonu Braunu.

- Cela stvar je neverovatna. Dok pišem ove reči, Gordon Braun je još uvek skriven u Dauning stritu. On je poput nekog ilegalnog doseljenika u Sinajskoj pustinji, koji se vezao za radijator ili poput Dejvida Brenta koji proganja "Kancelariju" (The Office) u toj mučnoj epizodi kada odbija da prizna da je smenjen. Zar ne postoji neko - Kraljičin privatni sekretar, fini policajac na vratima broja 10 - čiji je posao da mu kaže da je utakmica završena? - navodi se uzmeđu ostalog u Džonsonovom članku.

Podsetimo, do srede uveče više od 50 poslanika i pomoćnika iz Džonsonove vlade podnelo je ostavke, a porastao je pritisak na Džonsona da se i sam povuče.

1 / 6 Foto: Profimedia

Džonson se danas obratio javnosti ispred Dauning strita i rekao da podnosi ostavku posle manje od tri godine, ali da ostaje na mestu premijera do izbora novog lidera Konzervativne partije.

Britanski premijer je rekao da je izabrao novi kabinet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.