DŽONSON IMENOVAO POTPUNO NOVI KABINET: Na listi su NOVA imena
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

OGLASIO SE

DŽONSON IMENOVAO POTPUNO NOVI KABINET: Na listi su NOVA imena

Očekuje se da se Džonson danas obrati javnosti, a pre konferencije za medije održao je sednicu u svojoj rezidenciji na kojoj je imenovao nove ministre

Objavljeno: 13:14h

Premijer Velike Britanije Boris Džonson imenovao je potpuno novi kabinet, prenose britanski mediji.

Ranije danas mediji su preneli da će Džonson podneti ostavku na mesto lidera Konzervativne stranke, a da bi funkciju vršioca dužnosti premijera mogao da obavlja do jeseni.

- Boris Džonson će danas podneti ostavku na mesto lidera Konzervativne partije - napisao je na Tviteru politički urednik (BBC) Kris Mejson.

Očekuje se da se Džonson obrati javnosti oko 14 sati, a pre konferencije za medije održao je sednicu u svojoj rezidenciji na kojoj je imenovao nove ministre.

Imena novih ministara još uvek nisu zvanično objavljena.

Trka za lidera stranke biće održana ovog leta, a novi premijer će biti imenovan pred održavanje konferencije torijevaca u oktobru.

Džonsona su danas pozvali da podnese ostavku dvojica britanskih ministara.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

Novi britanski ministar finansija Nadim Zahavi poručio je Džonsonu da podnese ostavku, istakavši da će se kriza koja je zahvatila britansku vladu samo pogoršati.

Ministar odbrane Ben Volas, takođe, je pozvao Džonsona da podnese ostavku, ali je rekao da će nastaviti da štiti nacionalnu bezbednost.

Politički urednik britanskog lista "San" Heri Kol kazao je da će Džonson ostati premijer dok se ne izabere novi lider, što može da potraje i do dva meseca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.