JOŠ JEDNA ŽRTVA AJKULE U HURGADI: Oglasilo se EGIPATSKO MINISTARSTVO
Hurgada, Foto: Printscreen/Twitter/@KalabasterJak

TRAGEDIJA

JOŠ JEDNA ŽRTVA AJKULE U HURGADI: Oglasilo se EGIPATSKO MINISTARSTVO

Sumnja se u to da je ajkula bila tako blizu obale jer je prethodno potonuo brod sa ovcama

Objavljeno:

Dve žene su poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, navodi Arab News.

U objavi nisu objavljeni identiteti žena.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana "pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju".

Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

Saopšteno je da tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule.

Kako je za Telegraf.rs rekla T. M., koja se trenutno nalazi u Hurgadi, a koja je bila u vodi neposredno pre napada ajkule i svedočila jezivom prizoru, jedna od žena ostala je bez ruke i noge, a u vodi je bila oko 15 minuta jer spasioci tokom napada ajkule imaju zabranu ulaska u vodu.

Ističe da su u hotelu čuli informaciju da je potonuo brod na kom je bio veliki broj ovaca i da je to verovatno razlog zbog kog je akjula bila blizu obale.

Incidenti napada ajkula su retki u egipatskom Crvenom moru, a u javnosti je ostao zapamćen napad u kom su poginuli 12-godišnji ukrajinski dečak i egipatski turistički vodič u Ras Mohamedu, od kojih su obojici morali da amputiraju udove nakon brutalni incident.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.