UPRAVO JAVLJENO: Umrla POLITIČARKA
Džejn Geret, Foto: Printscreen/Youtube/3AWRadio

U 49. GODINI

UPRAVO JAVLJENO: Umrla POLITIČARKA

Njena smrt u subotu uveče objavljena je u saopštenju njene porodice, koja je pohvalila njenu "zaraznu ljubav prema životu i ljudima"

Objavljeno:

Još jedna žena je napustila ovaj svet.

Porodica se oprašta od nje.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/3AWRadio

Poslanica Viktorijanske laburističke partije Džejn Geret umrla je od raka dojke u 49. godini.

Bivšoj ministarki hitnih službi, poslaniku od 2010. godine, bolest je dijagnostikovana 2016. godine i najavila je krajem prošle godine da se neće kandidovati za ponovni izbor na državnoj anketi 2022. godine.

Gospođa Geret, koja je bila član za Brunsvik i istočnu Viktoriju, napustila je vladu 2016. godine zbog kontroverznog sporazuma o plaćanju sindikata vatrogasaca.

Žena
foto: Printscreen/Youtube/3AWRadio

Viktorijanski premijer Danijel Endruz govorio je o iskrenom zalaganju gospođe Geret za radne ljude i ponudio državnu sahranu kao znak njenog "značajnog doprinosa Viktoriji".

Njena smrt u subotu uveče objavljena je u saopštenju njene porodice, koja je pohvalila njenu "zaraznu ljubav prema životu i ljudima".

Žena
foto: Printscreen/Youtube/3AWRadio

„Užasnuti smo zbog smrti naše voljene majke, sestre, ćerke, drage prijateljice Džejn Geret danas popodne, nakon duge borbe sa rakom“, navodi se u saopštenju.

„Nažalost, Džejnin rak se nedavno vratio nakon nekog vremena u remisiji i ona je primljena u bolnicu ranije ove nedelje.

„Želimo da se zahvalimo osoblju Epvorth Freemasons na njihovoj ljubavi i brizi o Džejn tokom poslednjih godina, a posebno tokom protekle nedelje.

„Džejn ćemo uvek pamtiti po njenoj zaraznoj ljubavi prema životu i ljudima; njenom intenzivnom saosećanju i nagonu koji su je učinili veoma žestokim zagovornikom žena i onih koji su najugroženiji.

Žena
foto: Printscreen/Youtube/3AWRadio

„Njen intelekt, duhovitost i velikodušnost su nezamenljivi, a njen gubitak ostavlja ogromnu rupu u porodici Garet.

Iza nje je ostalo troje dece Moli od 19 godina, 15-godišnji Saša i Maks od 10 godina.

"Ožalošćen sam što sam saznao za smrt člana istočne Viktorije, poslanika Hon Jane Garrett, nakon duge borbe sa rakom", rekao je Andrevs u izjavi u subotu.

„U ime vlade Viktorije i Parlamentarne laburističke partije, izražavam naše duboko saučešće Džejninoj porodici, prijateljima i kolegama – i svima koji su je poznavali i voleli.

(Espreso/canberratimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.