BUKTE NOVE VARNICE: Erdogan ponovo UDARA, ovaj put na METI Micotakis, ovo morate da ČUJETE!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

TENZIJE NE JENJAVAJU

BUKTE NOVE VARNICE: Erdogan ponovo UDARA, ovaj put na METI Micotakis, ovo morate da ČUJETE!

Grčka i Turska su dugo bile u sukobu oko niza pitanja kao što su pomorske granice, prava za istraživanje i eksploataciju energenata u Egejskom moru,vazdušnog prostora, migranata i etnički podeljenog Kipra

Objavljeno: 12:52h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da sastanak sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom nije moguć dok se grčki lider ne „sabere“, prenosi Rojters.

„Neka se sabere. Sve dok se ne pribere, nije moguće da se sretnemo“, rekao je Erdogan na povratnom letu sa samita NATO-a u Madridu, u trenutku kada su obnovljene tenzije između dve članice NATO-a i suseda, izvestila je televizija NTV.

Grčka i Turska su dugo bile u sukobu oko niza pitanja kao što su pomorske granice, prava za istraživanje i eksploataciju energenata u Egejskom moru,vazdušnog prostora, migranata i etnički podeljenog Kipra, podseća britanska agencija.

1 / 6 Foto: Profimedia

Tenzije su ponovo „buknule“ tokom maja kada je Erdogan rekao da grčki premijer „više ne postoji“ za njega, optužujući ga da pokušava da blokira prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj tokom posete Sjedinjenim Državama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.