SMRT ČOKOLADI! Jezivo OTKRIĆE povuklo PROIZVODNJU iz NAJVEĆE svetske FABRIKE ove vrste!
Ilustracija, Foto: Profimedia

blokada

SMRT ČOKOLADI! Jezivo OTKRIĆE povuklo PROIZVODNJU iz NAJVEĆE svetske FABRIKE ove vrste!

Salmonela je u čokoladi pronađena u ponedjeljak, a izvor kontaminacije je u lecitinu, sastojku koji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade

Objavljeno:

U najvećoj fabrici čokolade na svetu u belgijskom gradu Vizeu pronađena je salmonela. Švajcarski gigant Beri Kalebaut, koji je vlasnik kompanije, obavestio je danas belgijske vlasti da su prekinuli proizvodnju i da povlače svu čokoladu koju su proizveli od 25. juna ove godine.

Naglasili su i da komuniciraju sa svim svojim klijentima koji su možda dobili čokoladni proizvod sa salmonelom, prenosi CBS News. Kompanija "Barry Callebaut" distribuira čokoladu velikim kompanijama kao što su Nestle, Modelez, Hershey i Unilever.

Portparol kompanije rekao je agenciji AFP da je zaustavljena proizvodnja u fabrici koja proizvodi tečnu čokoladu u veleprodajnim serijama za 73 klijenta.

- Proizvodnja čokolade u "Wiezeu" ostaje obustavljena do daljeg. O tome smo obavestili belgijsku agenciju za sigurnost hrane AFSCA-u - rekao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

Salmonela je u čokoladi pronađena u ponedjeljak, a izvor kontaminacije je u lecitinu, sastojku koji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade.

Iz kompanije kažu da će sprovesti detaljnu analizu i da će dezinfikovati svoje proizvodne linije.

Bonus video:

41:33

USIJANJE 30.06.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.