UPUCANA DEVOJKA (20) DOK JE GURALA BEBU KOLICIMA: Vlasti tragaju za osumnjičenim
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo!

UPUCANA DEVOJKA (20) DOK JE GURALA BEBU KOLICIMA: Vlasti tragaju za osumnjičenim

Ona je dodala da se nada da će taj zakon potpisati u četvrtak nakon održavanja posebne zakonodavne sednice

Objavljeno:

Devojka koja je gurala bebu u kolicima upucana je u glavu iz neposredne blizine u sredu uveče na Menhetnu u Njujorku, saopštila je policija.

Tromesečna beba je nepovređena, a na koji način su ubijena 20-godišnjakinja i beba bile povezane, nije bilo jasno u sredu, rekla je policija za CNN.

Pucnjava se dogodila nešto posle 20.20 časova na Menhetnu, na Aper Ist Sajdu, navela je policija. Vlasti tragaju za osumnjičenim.

- Devojka je gurala kolica sa bebom kada je upucana iz neposredne blizine. To pokazuje kako ovaj nacionalni problem utiče na porodice - rekao je gradonačelnik Njujorka Erik Adams tokom konferencije za novinare.

- Nije važno da li ste na Aper Ist Sajdu ili u istočnom Njujorku, u Bruklinu - dodao je.

Pucnjava se dogodila nekoliko sati nakon što je guvernerka Njujorka Kejti Hočul objavila paket zakona koji ima za cilj pooštravanje zakona o oružju u državi.

Američka policija
foto: Profimedia

Potez demokratskog guvernera je odgovor na prošlonedeljnu presudu američkog Vrhovnog suda kojom je poništen vekovni zakon o oružju u državi Njujork koji postavlja ograničenja na nošenje pištolja izvan kuće.

Hočul je u sredu rekla da je postignut konceptualni sporazum koji uključuje niz zaštita koje proširuju ograničenja otvorenog nošenja oružja na osetljivim lokacijama, uključujući zgrade savezne, državne i lokalne vlade, zdravstvene i medicinske ustanove, kao i u vrtićima, parkovima, zoološkim vrtovima, igralištima i u javnom prevozu.

Ovom merom bi bile zaštićene i obrazovne institucije i bogomolje, rekla je Hočul.

- Odluka Vrhovnog suda je bila nazadovanje za nas, ali ja bih je nazvala privremenim nazadovanjem - rekla je Hočul na konferenciji za novinare u sredu popodne.

Ona je dodala da se nada da će taj zakon potpisati u četvrtak nakon održavanja posebne zakonodavne sednice.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.